Avaveerand möödus punkt-punkti heitluses, alles viimasel minutil pääsesid hispaanlased nelja punktiga, 18:14 peale.

Teisel veerandil visati kahe meeskonna peale kokku vaid 22 punkti. Hispaanlased said hea kaitse ja mitmekesise rünnaku abil vahe sisse, samal ajal kui prantslastest oli suuteline skoori tegema vaid Tony Parker. Poolajale mindi seega hispaanlaste 34:20 eduseisul, kusjuures prantslaste 20 punktist oli visanud suisa 14 Parker.

Teisel poolajal hakkasid prantslased paremini tabama ning vahepeal oli vahe vähendatud juba kolmele punktile. Otsustavale veerandile mindi vastu siiski hispaanlaste 49:43 eduseisul.

Neljanda veerandi alguses tabasid mõlemad meeskonnad mitu kaugviset järjest. Eriti heas hoos olid aga prantslased ning mõned minutid enne neljanda veerandi lõppu viis Parkeri kolmepunktivise Prantsusmaa 64:63 ette. Veerandi viimasel rünnakul, mil seis oli viigiline, eksis Jose Calderon kaugviskel ning tablool olnud seis 65:65 tähendas lisaaega.

Lisaajal olid mõlemad meeskonnad suurtes raskustes punktilisa hankimisega. Boris Diaw tegi viienda vea ning Marc Gasol viis vabaviskejoonelt hispaanlased 67:65 ette. Seejärel järgnes sisuliselt kolmeminutiline mõõn, mil kumbki meeskond punkte ei visanud. Mängu otsustas ära Parker, kes lõpuminutitel sai mitmel korral vabaviskejoonel käia ning seal eksimatult tegutses. Kokkuvõttes seega 75:72 võit Prantsusmaale.

Võitjate resultatiivseim oli imelise mängu teinud 31-aastane Parker 32 punkti ja 6 lauapalliga, Antoine Diot viskas 10 ja Diaw 8 punkti. Diaw võttis lisaks maha ka 8 lauapalli. Hispaanlaste parim oli Marc Gasol 19 punkti ja 9 lauapalliga, Rudy Fernandez lisas 17 punkti. Efektiivne oli ka Sergio Rodriguez, kes viskas 11 punkti, võttis 6 lauapalli ja andis 9 korvisöötu.

Prantsusmaa jaoks oli seekordne võit ülimalt magus, kuna eelmisel EM-il, 2011. aastal Kaunases, jäädi finaalis 13 punktiga alla just hispaanlastele. Muide, prantslased on saanud EM-ilt küll 2 hõbedat ja 5 pronksi, kuid meistritiitlit pole nad võitnud kordagi.

Pühapäevases finaalis kohtub Prantsusmaa Leeduga, kes oli poolfinaalis tulemusega 77:62 üle Horvaatiast. Kui finaalmäng algab kell 22.00, siis pronksimäng on kavas juba kell 18.30.

Prantsusmaa-Hispaania poolfinaal:

Leedu-Horvaatia poolfinaal: