USA koondise eest ei mängi tänavusel suvel Kevin Durant. Paul George. Kevin Love. Blake Griffin. LaMarcus Aldridge. Russell Westbrook. Chris Paul. Carmelo Anthony. Dwight Howard. Ja USA meedias kuningaks tituleeritav LeBron James. Ometi näib, et ka "B-koosseisuga" korraldab Ühendriikide koondis vastastele tõelist peavalu, millele võib vasturohtu leida ehk tugeva korvialusega Hispaania koondis.

Chicagos üles kasvanud Derrick Rose ja Anthony Davis meenutasid kõigile skeptikutele, et Ühendriikide koondise kiirusele ja jõulisusele naljalt vastu ei saa. New Orleans Pelicansi esindav Davis viskas 20 punkti, võttis maha 8 lauda ja et sellest veel puudu ei jääks, pani 5 kulpi. Ameeriklased loodavadki eelseisval MM-il enim Davisele, kes näitas lisaks heale kaitsemängule ka stabiilset keskpositsiooniviset. Lisaks Davise fenomenile ei leidnud brasiillased vasturohtu James Hardenile, kes viskas täis 18 punkti. Hea mängu tegi ka Denver Nuggetsi suur äär Kenneth Faried, kes sai lisaks 11 punktile kirja ka 9 lauapalli. Fariedi pääsemine 12-liikmelisesse koondisesse on aina tõenäolisem, arvestades, et treenerid ei mängitanud Andre Drummondit ning andsid vähe mänguaega Chandler Parsonsile.

Brasiilia koondist vedasid NBA mängijad Tiago Splitter, Anderson Varejao, Leandro Barbosa ja Nene, lisaks ka legendaarne mängujuht Marcelinho Huertas. Splitter ja Barbosa olid resultatiivseimad vastavalt 16 ja 13 punktiga.

Õhtu tähtmängijaks kujunes aga 7 punkti visanud mängujuht Derrick Rose. NBA legendi Mitch Ritchmondi ja Chicagos üles kasvanud tänavuse drafti teise valiku Jabari Parkeri ees demonstreeris Rose alates kolmandast veerandist, et ta on uuesti valmis vedama põhimängujuhina nii koondist kui ka koduklubi. Neljandal veerandajal publik lausa karjus peatreeneri Mike Krzyzewski peale, et too paneks Rose'i mängu lõpus sisse.

"Olen kaua aega oodanud seda hetke," tunnistas Rose mängu lõpus. USA koondise abitreener ja Bullsi peatreener Tom Thibodeau leidis mängujärgsel pressikonverentsil, et Rose on MM-i eel nüüdseks piisavalt tõestanud, et mängujuht on tagasi elu parimas vormis ja väärib kohta Ühendriikide koondises.