FIBA saatis Venemaa korvpalliliidule kirja, kus esitati ultimaatum, et kui alaliit ei esita 4. augustiks meistrivõistluste reglementi ja osalevate meeskondade koosseisu, peatatakse nende kuuluvus FIBA-s, kirjutab lenta.ru. Kuuluvuse peatamine tooks ühtlasi kaasa kõigi Venemaa korvpallikoondiste ja klubide diskvalifitseerimise rahvusvahelistest võistlussarjadest.

Venemaa korvpallimeistrivõistlused peetakse teatavasti VTB Ühisliiga raames. FIBA kirjas märgitakse, et venelased ei suutnud nõutud tähtajaks selle sarja võistlusformaati ja osalevate meeskondade koosseisu kinnitada.

"Vaatame seda juhtumit kui järjekordset näidet selle kohta, et Venemaa korvpalliliit ei suuda antud hetkel oma kodumaa korvpallielu kontrollida," seisab FIBA peasekretäri Patrick Baumanni allkirjastatud kirjas.

Ühisliiga juhatus otsustas eile, et 2014/15 hooajal kuuluvad kõik 16 osalevat meeskonda ühte alagruppi. Samas pole klubide nimekiri lõplik, sest liiga juhatus andis endale 11. augustini aega, et uurida osalevate klubide sobivust uude formaati, et garanteerida, et ükski meeskond ei jätaks rahalistel põhjustel poole hooaja pealt võistlemist pooleli. Ühisliigas peaks uuel hooajal kaasa lööma taas ka Eesti meistermeeskond  Kalev/Cramo.

Venemaa spordiminister Vitali Mutko teatas, et nende korvpalliliidul on probleeme, kuid need ei ole ületamatud. "Ministeerium arutab seda teemat korvpalliliidu ja VTB liigaga. Püüame leida lahenduse, mis rahuldab FIBA-t," sõnas Mutko.

Minister lisas, et ta ei mõista, miks FIBA-l selle teemaga järsku nii kiire hakkas. "Korvpallihooaeg Venemaal algab oktoobris. Miks pandi ultimaatumi tähtajaks 4. august? Töötame hetkel selle nimel, et seda tähtaega edasi nihutada."

Juba 10. augustil peaks Venemaa korvpallimeeskond alustama 2015. aasta EMi lisavalikturniiri, kus mängitakse ühes alagrupis Šveitsi ja Itaaliaga.