Tasavägistes poolfinaalides sai hetkel maailma kuulsaim korvpallivõistkond Louisville jagu Wichita State’ist ning Michigan Syracuse’i ülikoolist.

Märtsi keskel alanud NCAA play-offi suurim võitjasoosik Louisville jõudis kogu maailma korvpallihuviliste teadvusse tänu võigastele videokaadritele nende tagamängija Kevin Ware’i jalavigastusest. Veerandfinaalis Duke’i ülikooli vastu maandus mängumees vastase kaugviset takistades ebaõnnestunult ja sai lahtise jalaluumurru. Vaatepilt oli nii õudne, et mitte ainult Ware’i meeskonnakaaslased, vaid ka vastasmängijad ei suutnud pisaraid tagasi hoida. Šokile vaatamata suutsid „kardinalid“ veerandfinaali kindlalt võita ning on nüüd lähedal kolmandale meistritiitlile meeskonna ajaloos. Viimati võideti ihaldatud tiitel 1986.aastal, kui Louisville’i parimaks mängumeheks oli tsenter Pervis Ellison. Tänavu on meeskonna suurimateks tähtedeks ülikiire tagamängija Russ Smith ja Senegalist pärit keskmängija Gorgui Dieng.

Kui Louisville alustas play-offi favoriidina, siis Michigani edušansse turniiri eel samavõrd kõrgeks ei peetud. Teel finaali pidid „ahmid“ jagu saama mitmest eeldatavalt tugevamast meeskonnast, iseäranis ootamatu oli kaheksandikfinaalis lisaajal saavutatud võit Kansase üle. Michigani särgis mängivad kahe NBA kuulsuse – Tim Hardaway ja Glenn Robinsoni – samanimelised pojad. Lisaks neile on sel hooajal hästi mänginud tagamängija Trey Burke ja Leedu päritolu Nik Stauskas, samuti tsenter Mitch McGary. Nimetatud viisikust neli (v.a.Stauskas) peaks ennustuste kohaselt tänavuse NBA drafti esimeses ringis valitud saama. Michigan on NCAA meistriks tulnud ühe korra – 1989.aastal, kui meeskonna parimad olid hilisemad NBA-mehed Glen Rice, Loy Vaught ja praegu vangis istuv Rumeal Robinson.

Atlantas peetav finaalmäng algab Eesti aja järgi varahommikul kell 4.23.