Soome U16 korvpallikoondis on Kaunases toimuval turniiril alistanud pärast avapäeval saadud nappi kaotust Itaaliale (65:68) nii Serbia (70:65), Bosnia-Hertsegoviina (82:78) kui Horvaatia (84:75).

Viimases mängus Horvaatiaga said taas otsustavaks soomlaste kaugvisked. Viimase 13 minutiga tabati neid koguni kaheksa, viis kaugviset korvi sopsanud Tuomo Antikainen oli soomlaste resultatiivseim 21 punktiga.

"Selline on meie mängustiil. Ütleme poistele, et nad viskasid julgelt," sõnas peatreener Antti Koskelainen, kirjutab turniiri kodulehekülg. "Me peame edu saavutamiseks hästi viskama, lisaks mängima kaitses agressiivselt, et saada kiirrünnakuid." Horvaatia vastu just nii mängiti, sest 26 punkti tuli vastaste pallikaotuste arvelt.

"Me ei ole turniiril just kõige pikem meeskond. Samuti pole me füüsiliselt kõige võimsamad, kuid me üritame olla kõige kiirem meeskond ja vaimselt kõige tugevam," lisas peatreener. "Oleme Soomes kümme aastat selle nimel tõsist tööd teinud, et meie noortekorvpall edasi areneks ja siin me nüüd oleme. Püüame vaid alandlikult jätkata ja oma tööd edasi teha."

Soomlastel, kellel jääb vahegrupis mängida veel Montenegro ja Prantsusmaa vastu, on pääs veerandfinaali sisuliselt juba kindlustatud.

Kui Soome juhib F-vahegruppi kolme võiduga (kaotust Itaaliale kaasa ei võetud), siis E-vahegrupis on täisedu Leedul ja Türgil.