Ball plaanib käivitada Junior Basketball Associationi nimelise sarja, kus osaleksid 10 meeskonda ja 80 mängijat. Seal saaksid mängida keskkooli lõpetanud tasemel korvpallurid, kes soovivad NCAA ülikoolispordi asemel oma mängu eest ka palka saada - Balli sõnul oleks tema liigas kõige madalam kuupalk 3000 dollarit ning kõrgeim kuupalk 10 000 dollarit. Ülikoolikorvpalli eest teadupoolest mängijatele tasu ei maksta.

"Mängijate hankimine saab olema lihtne. See annab mängijatele suurepärase võimaluse oma karjääri pauguga alustada, olla skautide vaateväljas," sõnas Ball ESPNile. "Kõigele lisaks me maksame oma mängijatele - keegi peab ju noortele maksma."

Balli nooremad pojad LiAngelo ja LaMelo, kes hiljuti teatasid otsusest liituda Leedu klubi Prienai Vytautasega, otsustasid mõlemad ülikooli mitte lõpetada - 19-aastane LiAngelo tuli UCLA-st ära, 16-aastane LaMelo otsustas samuti selle asemel profikarjääri kasuks.

Viimastel aastatel on NCAA-d teravalt kritiseeritud, sest hoolimata suuremahulistest telelepingutest ja hiiglaslikust käibest ei saa mängijad sellest sentigi. NBA reeglite kohaselt ei ole enam viimased kümmekond aastat olnud võimalik otse keskkoolist profiliigasse hüpata - keskkooli lõpetamise ja NBA drafti vahele peab jääma vaheaasta. Üldiselt kasutavad paremad mängijad seda aega ülikoolis, mõned üksikud otsustavad ka välismaa profiliigades karastust saada.