Esmalt soovisid korealased külla kutsuda Michael Jordanit, kuid läbi aegade parim korvpallur loobus kutsest. Nii lähenes suur korvpallisõber Kim Jong-un juba Rodmanile.

„Kui minu käest küsiti, kas olen valmis Põhja-Koreasse minema, siis ma olin kohe nõus. Arvasin, et mängin seal natuke korvpalli ja jagan autogramme. Ausalt öeldes ei teadnud ma sellest riigist midagi. Olin parajalt loll,“ tunnistas Rodman.

Rodman tunnistas, et nautis Põhja-Koreas kõike. Tema jaoks rulliti lahti ka punane vaip ja tehti üldse kõike ette ja taha. Rodmani sõnul ei tundnud ta alguses riigi juhti ära ning saali astudes arvas korvpallilegend ekslikult, et kümned tuhanded inimesed plaksutavad entusiastlikult talle.

Rodmani sõnul ei rääkinud ta seal kordagi poliitikast ning põhiliseks vestlusteemaks oli ikka korvpall. „Mäletan, et sõime lõunat ja peagi olime purupurjus. Laulsime koos karaoket ning kõik aplodeerisid,“ meenutas Rodman, kellele tehti riigis ka korralik ringkäik. „Nägin kõike. Nägin sõjaväge ja nägin ka rakette.“