"See on traagiline," ütles Maine abitreener Jones, kes mäletab Foxi kui helget inimest. "Kõik, kes teda teadsid, armastasid teda. Talle meeldis nalja teha."

Jonesi sõnade kohaselt oli meestel ühise kodukoha tõttu eriline side. "See oli meie aumärk," ning lisas, et Fox oli multitalent ja oleks võinud mängida ka jalgalli. Keskkoolis olevat Fox olnud jalgpallistaar. "Ta oleks võinud mängida ka Maine'i meeskonnas," arvas Jones.

Häid sõnu jätkus Foxi jaoks ka endisel Maine Ülikooli naiste korvpalliklubi treeneril Kristen McCormickil. "Ta oli üks suur naljanina," ütles McCormick. "Ta ajas kõiki naerma. Ta ei pidanud selleks isegi midagi ütlema, lihtsalt näoilmetega. Alati tundus, et tal on mingi vigur varuks. Peale selle oli ta ka suurepärane mängija."

Jones ütles, et algul ei pannud nad Foxile suuri lootusi. Hoolimata sellest jättis Fox üleminekuhooajal endast igati postiivse mulje. "Kui teda mängimas nägin ja temaga natuke töötanud olin, mõtlesin endamisi, et oh sa raisk. Selles poisist tuleb midagi erilist," kirjeldas Jones esmamuljeid.

"Ta oli parim ääremängija, keda ma ülikoolis näinud või treeninud olen," sõnas Jones. "Parimat meeskonna liidrit poleks võimalik tahta. Ta oli häälekas, aga teda võis teistele eeskujuks tuua. Tal oli uskumatu tööeetika."

Kahe hooaja vältel viskas Fox keskmiselt 17,9 puntki mängus ja võttis 7,8 lauapalli, aidates Maine Black Bears'i hooaja rekordini - 46 võitu ja 16 kaotust. Fox oli oma konverentsis näitajate poolest keskmise punktiskooriga kolmas ja lauapallide võtmises viies.

Häid sõnu jätkub ka tolleaegsel Maine peatreeneril Dr. John Gianninil, kes praegu juhendab La Salle Ülikooli. "Ta oli suurepärane mängija. Nate ja Andy (Beard) olid meie versioon Stocktonist ja Malonest," tõi Giannini paralleeli Utah Jazzi legendidega. "Põhjus, miks me edu saavutasime, oli tema võitluslikkus, isetus ja lihtsalt fakt, et oli olemas selline meeskonnakaaslane nagu tema. Ta oli iseloomult täpselt sama suur ja tugev nagu kehalt."

Giannini tõi välja, et Fox seisis alati oma meeskonnakaaslaste eest, mis kindlustas talle meeskonnas populaarsuse.

"Ma vihastasin teda alati, kui kritiseerisin mõnda meeskonnakaaslast. Ta tõesti hoolis nendest poistest ja nende tunnetest. See näitab värvikalt tema olemust ja seda, kuidas tema tulek meeskonda mõjutas," meenutas Giannini.

Giannini vihjas samuti Foxi päikeselisele poolele. "Ta naljatles alati. Ta oli selle poolest eriline," tõdes Giannini. "Ta ajas alati inimesed naerma. Ta nautis elu ja aitas teistel ka seda nautida. Nii väljakul kui väljaku ääres."

Fakt, et Fox'ist jäi maha pikk ja edukas karjäär räägib Giannini sõnul enda eest.

“Professionalne korvpall on karm ala. Kui oled kehv, saadakse sinust lihtsalt lahti. Nate mängis kaua kõrgel tasemel ja seda pole võimalik saavutada, kui sul pole positiivset mõju oma kaaslastele ja treeneritele," rääkis Giannini Fox'i karjäärist. "See annab aimu sellest, kui palju ta treeneritele ja kaaslastele meeldis."

Fox oli Chicago Bearsi, Cubsi ja Bullsi suur fänn ja armastas matkata, kala püüda ning grillida. Fox'ist jäid maha ema-isa, vennad Matthew ja Nicholas ning tüdruksõber Carlie Fraley.

37-aastane endine Kalev/Cramo mees lasti maha 22. detsembril kodu ukse ees Bloomingdale's.

Fox'i ärasaatmine toimub esmaspäeval Jolie's, Illinois'is.