Kuigi klubil seisab veel ees veerandfinaalseeria VTB Ühisliigas ning pronksiseeria koduses liigas tähendab allajäämine Žalgirisele liiga palju.

Lietuvos rytase mänedžer Jonas Vainauskas tõi seeria kaotuses Žalgirisele peamiste põhjustena välja taktikalised, mentaalsed ja emotsionaalsed puudujäägid. "Meeskond ei olnud valmis, energiat nappis. Vastaste peatreener Gintaras Krapikas oli teinud selgelt paremat eeltööd kui Dainius Adomaitis. Me olime favoriidid ja pettumus on väga suur. Hooaeg on sellega ühel pool, meeskond on emotsionaalses pankrotis. Tulemus on katastroofiline," väljendas Vainauskas tiimi juhtkonnas valitsevat meeleolu.

Siinkohal tasub muidugi meelde tuletada, et Euroliigas kaasa mänginud Lietuvos rytas vahetas hooaja jooksul kahel korral peatreenerit ja kindlasti jättis see meeskonna sisekliimale oma jälje. Praegune loots Adomaitis on kõigest peatreeneri kohusetäitja, kes lihtsalt pidi teise treenerina mingil hetkel ohjad üle võtma.

Leedu liiga teises poolfinaalis juhib Klaipeda Neptunas mängudega 1-0 Prienai TonyBeti vastu. Kahe võiduni peetava seeria avakohtumise võitis Klaipeda võõrsil minimaalse paremusega 78:77. Veel 20 sekundit enne lõppu oli Klaipeda taga 73:77, kuid Valdas Vasyliuse kolmene ning eelviimase sekundi Martynas Mažeika kahene tagasid ülimagusa võidu.