Kodumeeskond tegi otsustava vahe sisse teisel veerandajal, kui viskas koguni 31 puntki venelaste 11 vastu.

Lätlaste resultatiivseim oli võidumängus kogenud Janis Blums, kes viskas 22 mänguminuti jooksul 15 punkti, võttis 5 lauapalli ja andis 4 resultatiivset söötu. 31-aastane tagamängija tõi kõik oma punktid seejuures kaugvisetest (5/7), ainsatki kahepunktiviset ta ei üritanud ning ka vabaviskejoonele ei tulnud tal mängu jooksul kordagi minna. Blums sõlmis uueks hooajaks lepingu muide Astana meeskonnaga, kes mängib sarnaselt Kalev/Cramole VTB-Ühisliigat. Tõsi, meeskonnad loositi erinevatesse alagruppidesse.

Rolands Freimanis tõi lätlastele 13 punkti, Rihards Kuksiks, Kristaps Janicenoks, Janis Strelnieks ja Janis Berzins panustasid võitu 8 punktiga. Mõned päevad tagasi Kalev/Cramoga uue lepingu allkirjastanud Armandš Škele viibis väljakul 11 minutit ning tõi 2 punkti (2p 0/1, 3p 0/1, 1p 2/4). Lisaks võttis ta 2 lauapalli, andis 2 korvisöötu, tegi 1 vaheltlõike ning 2 pallikaotust.

Vene koondise resultatiivsemad olid Sergei Karasjov ja Andrei Vorontsevitš vastavalt 15 ja 13 punktiga. Olgu mainitud, et viis põhitegijat - Andrei Kirilenko, Saša Kaun, Viktor Hrjapa, Timofei Mozgov ja Sergei Bõkov - koondist septembris toimuval EM-il erinevate põhjuste tõttu aidata ei saa. Eilsest mängust jäid eemale ka suvel Moskva CSKA-sse siirdunud Vitali Fridzon ja NBA-mees Aleksei Šved, kes EM-il kodumaad siiski esindavad.

Läti koondis tabas kahepunktiviskeid suisa 69-protsendiliselt (18/26), kaugvisetes oli visketäpsus 39% (9/23).

Paistab, et Sloveenias toimuva EM-i eel on Läti leidnud hea hoo. Meeskonda treenib 46-aastane Ainars Bagatskis, endine tippmängija, kes tegutseb ka Kiievi Budivelniku peatreenerina. Eilses mängus jagas ta ühtlaselt mänguaega kõigile 12 mehele, kõige kauem viibis väljakul Strelnieks (27 minutit).

Läti kuulub EM-il B-alagruppi koos Leedu, Bosnia ja Hertsegoviina, Makedoonia, Montenegro ja Serbiaga. Venemaa mängib D-alagrupis Soome, Kreeka, Itaalia, Rootsi ja Türgiga.

Teistes kontrollkohtumistes alistas Itaalia 67:64 Iisraeli ja Poola 87:75 Gruusia koondise. Itaalia-Iisraeli kohtumises osalesid ka NBA mängumehed Marco Belinelli ja Omri Casspi, kes tõid oma koondistele vastavalt 11 ja 22 punkti. Poola-Gruusia mängus särasid eestlastele tuttavad Giorgi Tsintsadze ja Viktor Sanikidze, kes tõid vastavalt 22 ja 20 punkti.