Arizona korvpallimeeskond mängib USA ülikooliliiga kõrgeimal tasemel ja Markkanen, kellel oli pakkumisi Ameerikast veelgi, otsustas just tugeva meeskonna ja liiga tõttu Arizona kasuks.

Markkanen sõnas, et temale sümpatiseeris Arizona pakutud programm. "Arvan, et mul on trennides võimalik igapäevaselt heade mängijate vastu astuda. Usun, et teenin ka mänguaega ja mulle meeldib kõik, mida siin näen," rääkis 2.12 pikk ääremängija, keda seob Arizonaga hetkel suuline kokkulepe. Uues meeskonnas peaks ta ametlikult pallima hakkama 2016. aastast.

Markkanen jäi laiemale üldsusele silma pärast tänavust U-18 Euroopa meistrivõistluste A-divisjoni turniiri, kus Markkanen keskmiselt 18,3 punkti ja 6,3 lauapalli enda arvele sai. Seeläbi aitas ta Soomel ka kõige kõrgemasse mängu püsima jääda.

Lisaks on Markkanen sattunud juba ka põhjanaabrite A-koondise huviorbiidile, kuid enne tänavust EM-i segas noort talenti vigastus. Tulevikulootust on iseloomustatud kui mitmekülgset mängijat, kes suudab lisaks palli korvi surumisele teele saata ka keskpositsiooni viskeid ja kolmeseid.

Markkaneni perekond on läbi ja lõhki spordile pühendunud - tema isa Pekka ja ema Riikka esindasid pikalt Soome korvpallikoondiseid. Üks tema vendadest Miikka pallis samuti Soome noortekoondistes, kuni ta vigastuse tõttu karjääri lõpetama pidi. 18-aastase mängumehe vanem vend Eero on tegev Soome jalgpallikoondises ja aastatel 2014-15 kuulus ründaja ka Real Madridi süsteemi.

Nii Soome kui USA meedia on igastahes Markkaneni Arizonasse siirdumisest positiivselt vaimustunud ja leidub mitmeid, kes ennustavad, et juba järgmisel aastal saab ta ka NBA draftis valituks.

Markkaneni parimad liigutused viimatisel U-18 EM-il: