Serbia mängis hiilgava 2. veerandaja, hoides Venemaa koondist kuival seitse ja pool minutit. Serbia võitis veerandaja 22-4, tehes vahespuri 17-0. Poolaeg Serbiale 43-28. Tiitlikaitsjale ei antud suuri võimalusi ka teisel poolajal, vahe ei vähenenud kordagi alla kümne punkti.

Võitjate resultatiivseim oli 18 punktiga Uros Tripkovic, Kosta Perovic lisas 13 punkti. Laupäeval peetavas poolfinaalis kohtub Serbia kas Sloveenia või Horvaatiaga.

Serbia-Venemaa mängu protokolli vaata siit:

Martin Müürsepa sõnul on Serbia jätnud talle senistes mängudes väga hea mulje ja võimatu ei ole tema hinnagul ka Euroopa meistritiitli võitmine. "Ühtlane meeskond. Kõik on küll noored, aga samas korralikes liigades juba karastunud. Ivkovic treener," loetles Müürsepp Serbia plusse.

"Lisaks tunneb Dušan Ivkovic Venemaa korvpalli läbi ja lõhki. Usun, et Serbia on Venemaast üle," sõnas Müürsepp kohtumise eel Delfi Spordile.

Päeva hilisemas kohtumises tulid väljakule seni kaotuseta püsiv Prantsusmaa ning valitsev maailmameister ja kahe aasta tagune EM-hõbe Hispaania. Poolaja võitis 15 punktiga Hispaania 47-32, kelle edukaimana viskas 14 punkti Pau Gasol.

3. veerandajal kasvas Hispaania edu korraks juba 24 punktile 73-49. Prantsusmaa üritas siiski lõpuni, sai vahe viis minutit enne normaalaja lõppu 11 punkti peale 77-66, kuid see oli kõik. Üha paremasse hoogu minevale Hispaaniale lõpuks siiski kindel võit 86-66.

Pau Gasol´ilt üleplatsi mehena 28 punkti ja 9 lauapalli. Rudy Fernandez lisas 16 punkti.

Hispaania-Prantsusmaa mängu protokolli vaata siit:

Hispaania poolfinaalivastane tuleb paarist Türgi-Kreeka.