"See võit oli meie põlvkonna jaoks väga tähtis. Nüüd, kus enamus vanemaid mängijaid on koondisest lahkunud, suutsime tõestada, et ka meie põlvkond suudab korvpalli mängida ja Leedut esindada," teatas 28-aastane Maciulis, vahendab EMi kodulehekülg.

"Ma tõesti arvan, et me suutsime täna midagi tõestada, kuid üks samm on vaja veel astuda," vaatas Maciulis juba eelseisvale finaalmängule.

Leedu peatreener Jonas Kazlauskas avaldas mängijatele tunnustust, et nad suutsid kahvatu EMi alguse järel ennast niivõrd hästi koguda.

"Mõistagi oleme väga õnnelikud ja uhked," teatas ta. "Kui me alustasime finaalturniiriks valmistumist, siis arvasid paljud meie kohta väga halvasti. Räägiti, et me ei suuda siin midagi teha... Nüüd me oleme aga oma rütmi leidnud ja väga õnnelikud, et oleme finaalis."

Horvaatia peatreener Jasmin Repesa avaldas kaotuse järel leedukatele tunnustust: "Palju õnne Leedule! Nad väärisid seda võitu, sest mängisid meist palju paremini. Nad olid lihtsalt kiiremad, tugevamad ja loovamad."