56-aastasest Dettmannist saab lepingu kohaselt Besiktasi peatreener kuni järgmise hooaja lõpuni ehk 2016. aasta suveni. Tänavuseks eesmärgiks on päästa koduliigas alles seitsmendal kohal oleva Besiktasi hooaeg. Ideaalis oleks vaja võita koht, mis viiks Euroliigasse.

Dettmann jätkab samas Soome koondise peatreenerina, kuid loobub Soome pallimängude peakoordinaatori ametist Soome olümpiakomitee juures.

„Eks natuke üllatavalt see Besiktase teema tuli,“ sõnas parasjagu USAs viibiv Dettman Yleisradiole. „Olen äärmiselt tänulik, et olümpiakomitee ja Korvpalliliidu poolt suhtuti sellesse mõistvalt.“

Dettmann jätab oma USA-turnee pooleli ning siirdub sel nädalal Türki. Uut väljakutset peab ta heaks võimaluseks ise midagi juurde õppida: „Türgi on suur korvpallimaa ja kuulub klubikorvpallis kahtluseta Euroopa suurriikide hulka koos Hispaania ja Venemaaga. Lähen Istanbuli alandlikul meelel ja õppimishimulisena, et tuua teadmist ükspäev tagasi Soome.“

Sel hooajal osales Besiktas Eurocupi sarjas, kus jõuti vahegruppi, kus aga teekond lõppes. Türgi liigas on Beskitas kaotanud kuus kohtumist järjest, mis sai ka saatuslikuks sel hooajal peatreeneri ametit pidanud Ahmet Kandemirile.