Juba enne viimast vooru edasipääsulootused kaotanud, ent Läti vastu pea kogu kohtumise juhtinud Belgia parimana viskas Sacha Massot 14 punkti, Lätil oli resultatiivseim Rolands Freimanis 10 punkti ja 11 lauapalliga. Kalev/Cramo pallur Armands Škele sai mänguaega 14 minutit, mille jooksul viskas ta 4 punkti, andis 2 resultatiivset söötu, võttis maha 2 lauapalli ja tegi 2 pallikaotust.

"Oleme väga pettunud. Väga. See oli meie viimaste aastate viletsaim mäng ja samas kõige tähtsam mäng. Ma ei saa aru, mis juhtus," kommenteeris Freimanis.

Turniiril seni kolmepunktiviskeid 37-protsendilise täpsusega tabanud Lätil leidis Belgia vastu 29 kolmesest tee korvi vaid 5.

Võit Belgia üle toonuks Lätile edasipääsu, sest põhirivaal Ukraina kaotas järgmises kohtumises Leedule 63:70 (Gladõr 18 - Kleiza 15), tänu Läti komistamisele sai Ukraina aga ikkagi veerandfinaali. Läti oli omavahelises kohtumises löönud Ukrainat koguni 34 punktiga.

Alagrupi esikoha kindlustas õhtu viimases kohtumises Serbia, alistades Prantsusmaa 77:65 (Krstic 19 - 4 meest 12).

Alagrupi lõppseis: 1. Serbia 4-1, 2. Leedu 4-1, 3. Prantsusmaa 3-2, 4. Ukraina 2-3, 5. Belgia 1-4, 6. Läti 1-4.

Esmaspäeval selgub lõplik järjestus teises vahegrupis ja veerandfinaalpaarid. Seal on endale edasipääsu taganud Sloveenia, Horvaatia ja Itaalia, neljandale kohale on jäänud pretendeerima Hispaania ja Kreeka.

Viasati videokokkuvõte Läti-Belgia kohtumisest:

Fotod: