Rahvusvahelise Korvpalliliidu peasekretär Patrick Baumann sõnas aga FIBA kodulehel avaldatud värskes intervjuus, et nii kardinaalseid muudatusi seoses olümpiaturniiridega plaanis teha pole. Esiteks annaks see ameeriklastele teiste riikide ees üüratu eelis, kuna nende noormängijate kasvatus- ja arendussüsteem on üüratult paremas seisus.

"Korvpall tervikuna on alates 1992. aasta NBA mängijate lisandumisest olümpiaturniiridele palju võitnud. Oleks väga vale seda süsteemi muuta, eriti kui korvpalli maailmameistrivõistlused ei ole oma täit potentsiaali globaalses mõõtmes siiani avanud," andis Baumann mõista, et olümpiaturniiridel lähiajal mingeid kunstlikke noorenduskuure ette ei võeta.

Baumanni arvates peaks maailmameistrivõistlused nihkuma olümpiamängude eelsele aastale ning olema peamiseks olümpiale kvalifitseerumise kriteeriumiks. Lisaks teeb FIBA Rahvusvahelisele Olümpiakomiteele taaskord ettepaneku tõsta meeskondade arvu olümpial seniselt 12-lt nelja võrra suuremaks. Kaks varasemat ettepanekut samas küsimuses on ROK-i poolt tagasi lükatud.