Näiteks võttis antud teemal sõna Venemaa korvpalliliidu president Andrei Kirilenko, kes sõnas usutluses Sportfact.ru portaalile: "Meie seisukoht on selge. Soovime näha võimalikult palju meeskondi eurosarjades ning samal ajal tahame, et rahvuskoondisel oleks kasutada võimalikult head mängijad."

Ta jätkas: "Seega on selge, et me seisame FIBA kõrval. Euroliiga kalendril ei ole "vaba akent", et lasta mängijaid rahvuskoondise juurde. Toon näite, et kui Venemaa koondis peaks pidama mõne valikmängu veebruaris, ei saaks peatreener [Sergei] Bazarevitš arvestada Moskva CSKA, Moskva oblasti Himki ega Lokomotiv-Kubani mängijatega. Lisaks oleks ta ilma NBA-s pallivast Timofey Mozgovist."

"On selge, et juba Euroliiga koha garanteerinud Moskva CSKA soovib jätkata Euroliigas. Aga ma ei tea, kas Himkil ja Lokomotivil oleks mõistlik mängida aste madalamal [ULEB] Eurocupil. FIBA Meistrite liiga näeb parem välja nii võistluslikus kui rahalises perspektiivis. Klubid peavad oma seisukoha esitama hiljemalt 20. märtsiks, mil leiab aset Meistrite liiga alagruppide loosimine. Istumine ja ootamine on vale taktika, sest siis on oht üldse eurosarjadest välja jääda," lisas endine tippmängija, kes avaldas ühtlasi, et ühtegi Venemaa klubi nemad ühel või teisel suunal survestama ei hakka.