Esimese veerandaja järel juhtis Ventspils 23:17. Teisel veerandajal pääses Läti meisterklubi ette juba 17 punktiga 40:23, ent VEF suutis enne pikka puhkust vahet tagasi võtta. Poolajapausile mindi Ventspilsi eduseisul 53:44. Rihards Lomazši arvele oli juba kogunenud 19 punkti.

Kolme veerandaja järel oli Ventspils peal 74:60. Visked sopsasid kollasärkidel kohtumise lõpuni ja kõik oli klaar neljanda veerandaja keskel. Ventspilsi võidunumbrid 102:80.

Finaali suurim skooritegija Lomazš 26 punktiga, tema visked väljakult 8/9, kaugvisked sealjuures 4/5. Lomazš tunnistati ka Final Fouri kõige väärtuslikumaks mängijaks.

Maris Gulbis tõi võitjatele 21, Ingus Jakovics 18 ja Ousmane Drame 10 punkti. Skoori tegid kõik üheksa meest, kes Ventspilsil kohtumiseks üles antud olid. Meeskonna viskeprotsent väljakult nii hea kui 64!

VEF-i tulemuslikum oli finaalis 19 punkti ja 6 lauapalliga Steve Zack. Meeskondade käesoleva hooaja omavahelised mängud Ventspilsi kasuks 3-0.

Vaata tipphetki!

Eelinfo:

Ühisliigale paneb selleks hooajaks võiduka punkti valitsev Läti meister BK Ventspils või tunamullu kohalikel meistrivõistlustel esikoha saavutanud Riia VEF. Meeskonnad kahtlemata väärivad teineteist ning seda tõestasid kaks omavahelist mängu tänavusel hooajal. Kuigi mõlemal korral jäi Ventspils peale, siis lõppskoorideks kujunesid 90:89 ja 61:59, kirjutab basket.ee.

Kerge eelis võiks olla VEF-il, sest nende poolelt jooksid Kalev/Cramo vastu platsile kõik 11 üles antud mängijat. Ventspilsi meeskond kasutas aga kaheksat meest, kelle sekka ei kuulunud vigastuse tõttu kogenud mängujuht Aaron Westley Johnson.

Ingus Jakovics viskas Ventspilsi eest Ogre vastu 22 punkti ning Rihards Lomažs sai kirja 17 silma. Artis Ate tõi Kalev/Cramo vastu 19 punkti ning tugeva kaksikduubli 17 punkti ja 11 lauapalliga tegi Mareks Mejeris. Poolfinaalis saadud trauma tõttu jääb Mejeris finaalist aga kõrvale.