11. oktoobril Hispaania kõrgliigasse siirdunud Kangur sai täna juba teist korda Kutxa särgis oma endise koduklubi vastu minna. Kui avamängus Itaalias võeti hoolimata tugevast lõpuspurdist vastu 76:78 kaotus, siis täna hoiti suurem osa kohtumisest juhtohje.

Kolmandal veerandil kasvatati vahe isegi 21 punkti peale, aga viimaselt 10-minutilisel lasti Milano taas lähemale ning mitme tabava kaugviske ja kiirrünnakuga vähendasid külalised vahe 77:72 peale. See äratas taas pisut kodumeeskonda ja lõpuks olid võidunumbrid ikkagi võrdlemisi kindlad 94:82. Kangur viibis täna platsil 8 ja pool minutit, saades selle ajaga kirja kaks kaitselauda ja 2 punkti. Mõlemad punktid teenis Kangur vabaviskejoonelt.

Laboral Kutxa parim oli täna 22 punktiga Fabien Causeur, 20 silmaga abistas teda neli kaugviset tabanud Darius Adams. Hästi paistis silma veel Ioannis Bourousis, kes 14 punkti kõrval ka 13 lauapalli maha võttis. Külaliste resultatiivseimana viskas 24 punkti Alessandro Gentile.

Euroliiga B-alagrupis on Laboral Kutxa nüüd kuuest mängust võitnud neli (neist kaks lisaajal). Seeläbi hoitakse Olympiakose järel teist kohta. Olympiakos teenis täna oma viienda võidu, kui võõral väljakul alistati 83:70 Zagrebi Cedevita. Vaid ühe võidu teeninud Milano jääb hetkel B-alagrupi viimasele kuuendale kohale.

Mis saab Kangurist?
Kuna Kanguri ja Laboral Kutxa esialgu sõlmitud leping lõpeb 23. novembril, ei saa välistada, et täna oli viimane kord, mil me Eesti koondislast Baskonia klubi särgis nägime. Pühapäeval, 22. novembril kohtub Laboral Kutxa koduliigas Barcelonaga. Kas ka Kangurit selles mängus platsil näeme, ei ole veel teada.

Kuna Tornike Šengelia, keda Kangur otseselt asendama toodi, täna juba meeskonnaga soojenduse kaasa tegi, siis spekuleerib Hispaania meedia, et eestlane Hispaaniast tõesti lahkumas võib olla. Tõsi, grusiin Šengelia mänguminuteid täna veel ei teeninud ja mänguvormi saavutamine võtab temal kindlasti veel pisut aega.