Lisaks Kalev/Cramole kuuluvad eestlaste alagruppi veel kolme riigi meistrid: Iisraelist Bazan Maccabi Haifa, Lätist Riia VEF ja Makedoniast Skopje MZT Aerodrom. Grupi ja kogu sarja üks favoriit tuleb aga Venemaalt ning selleks on vana tuttav Kaasani Uniksi meeskond. Alagrupis mängitakse läbi kodus-võõrsil süsteemil ning grupi kolm paremat pääsevad vahegrupiturniirile.

Meie meeskond startis ühele hooaja pikemale reisile juba täna varahommikul kell 6:50. Väikse vahemaandumise järel Riias lennati edasi Istanbuli, kus mõni hetk tagasi maanduti. Edasi jätkub teekond veel neli tundi bussis, ehk kokku 12 tundi reisimist, kuid hoolimata sellest tehakse meeskonna peatreeneri Alar Varraku sõnul õhtul ka kerge treening.

Varraku sõnul on homse vastase näol tegemist hästi komplekteeritud võistkonnaga, kus on lausa üheksa välismängijat ning treenerite duo pärineb Kreekast.

Hiljuti osales Banvit Euroliiga kvalifikatsioonis, kus võideti avaringis Eesti publikule eelmisest nädalast tuttavat Nymburki. Türklaste napp kaotus poolfinaalis Oostendele (80:82) ei lubanud neil aga võidelda finaalis Euroliiga koha eest.

Varraku arvates on tegemist kindlasti ühe peafavoriidiga EuroCupi võidule. Eriti ohtlikud on Banvitis mitu tagamängijat. „Korvi all neil küll väga suuri hiiglasi pole, ometi on kõik väga tugevad ja teravad,“ lisas Varrak.

Nädalavahetusel pidas Banvit ka esimese mängu Türgi liigas, kui võõrsil alistati kergelt Aliaga meeskond 76:64.

Kalev sõitis Türki teadupärast ilma Rain Veidemanita, kelle naasmist on loota nädalavahetuse VTB mänguks Nižni Novgorodi vastu. Homne mäng algab kell 18:00.