Kuuldused Mirotici Hispaaniasse siirdumisest said viimastel päevadel hoo sisse, aga esialgu tundusid spekulatsioonid mõnevõrra kummalisena. Charania kirjutas, et Mirotic oleks NBA vabaagentide turul teeninud 45-50 miljoni dollari ehk 40-44 miljoni euro suuruse lepingu ja suure tõenäosusega oleks nii ka läinud.

Teiste seas oli Mirotici teenetest huvitatud tugev Utah Jazz, kes valmistus talle kolme aasta eest pakkuma väidetavalt 45 miljonit dollarit.

Eelmine hooaeg ei kuulunud Mirotici karjääri edukaimate hulka, teda segasid mitmed vigastused. Hooaja keskel vahetati 28-aastane ja 208 sentimeetri pikkune äär New Orleans Pelicansist tiitli eest heidelnud Milwaukee Bucksi, aga idakonverentsi finaalis Toronto Raptorsiga kukkus tema mänguaeg kokku.

Viie hooaja ja 319 põhihooaja mänguga jäid Mirotici keskmisteks näitajateks NBA-s 12,3 punkti ja 5,9 lauapalli.

Enne 2014. aastal NBA-sse siirdumist esindas Montenegro päritolu Mirotic Madridi Reali. 2013. aastal valiti ta Hispaania liiga kõige väärtuslikumaks mängijaks. Hispaania koondisega tuli Mirotic 2015. aastal Euroopa meistriks ja 2016. aastal Rio olümpial pronksmedalile.