Tomas Ress
Vanus: 32-aastane
Kodumaa: Itaalia
Pikkus: 208 cm
Punkte keskmiselt sel hooajal: Euroliigas 9p, Itaalia liigas 6p
Viimane Euroliiga mäng (Olympiakose vastu): 10p, 3lp, 2rs

Ressi esimene olulisem võit tuli 1995. aastal, kui ta kuulsa Bologna Virtuse ridades Itaalia noortemeistriks tuli. Peale 1998. aastal Ettore Messina juhendamisel oma debüüthooajal Bologna Kinderiga (praegune Bologna Virtus) Itaalia meistriks tulemist otsustas itaallane, olles siis alles 17-aastane, minna õnne proovima Ameerika Ühendriikidesse. Peale keskkooli lõpetamist USA-s asus Ress õppima Texase A&M Üliikooli, kus ta ka korvpalli järgnevad neli hooaega mängis. Ent maailma parimas korvpalliriigis ei õnnestunud Ressil kanda kinnitada - parimal hooajal viskas ta oma ülikooli eest keskmiselt vaid 5 punkti mängus.

Itaaliasse naases Ress 2003. aastal, kui hakkas mängima Pesaro Scavolini ridades. Hooajal 2004/05 pääses võistkond üllatuslikult Euroliiga kaheksa parema hulka. Oma Euroliiga debüüthooajal viskas Ress seejuures keskmiselt 6 punkti mängus. 

Olles kaks aastat Pesaros veetnud naases Ress Bolognasse, kus ta asus mängima siiski Fortitudo, tollase nimega Climamio, mitte varasema koduklubi Virtuse ridades. 2005. aasta oli meeskonnale edukas, sest võideti nii Itaalia superkarikas kui ka meistritiitel. Ressil polnud klubis siiski oluline roll - kahe seal veedetud aastaga jäi itaallase punktisaak tagasihoidlikuks.

Hooajal 2006/2007 tegi Ress oma uue koduklubi, Põhja-Itaalias asuva Reggio Emilia eest esimese korraliku hooaja Itaalia liigas, visates 7 punkti ja võttes 5 lauapalli keskmiselt mängu kohta. Ressi esitused ei jäänud märkamatuks suurklubidele ja nii palkaski 2007. aasta suvel Siena Montepaschi pika mängumehe.

Ühtlasi kerkis tollal juba 27-aastane Ress äkitselt Euroopa tippu, sest kohe alustuseks võideti Sienaga 2007. aastal Itaalia superkarikas, 2008. aasta kevadel tuldi Itaalia meistriks ja saadi Euroliigas kolmas koht. Viis hooaega, 2007-2012, kulgesid nii Sienale kui Ressile koduliigas sarnaselt - meeskond võitis igal aastal Simone Pianigiani juhendamisel meistriitli ning Ressi punktisaak oli kõigil nendel hooaegadel keskmiselt 3 punkti mängus. 

Suured muutused ootasid Sienat ees möödunud suvel, mil lahkus klubi pikaaegne peatreener Pianigiani ja eelmise hooaja Euroliiga suurim korvikütt Bo McCalebb. Ka Ressi osa meeskonnas suurenes uue peatrenneri Luca Banchi käe all oluliselt - kui Itaalia liigas on ta keskmine näitaja olnud sel aastal 6 punkti mängus, siis Euroliiga alagrupiturniiril oli see 8 ning praegu pooleli oleval vahegrupiturniiril suisa 12 punkti mängus.

Karjääri parima tulemuse Euroliigas on ta teinud sel aastal nii punktides (18p Maccabi vastu), lauapallides (10lp Himki vastu), korvisöötudes (2rs Olympiakose vastu), blokkides (4bl Himki vastu) kui ka mänguminutites (34min Himki vastu). Pole paha, kui arvestada, et tegu on Ressi üheksanda hooajaga Euroliigas.

Nii pole ime, et Siena mäng on olnud Ressi puudumise tõttu viimastel nädalatel üsna ebakindel. Eilsest on itaallane aga tagasi palliplatsil, kui karikasarjas alistati Ressi endine koduklubi Reggio Emilia.

Huvitavat Tomas Ressist:

* Abielus ning 2007. aastal sündinud Alice`i isa.
* Mängumehe õde Kathrin Ress mängib WNBA-s.
* Vabal ajal meeldib Ressile lugeda ja ristsõnu lahendada.
* Lemmik netilehekülg: Facebook
* Lemmikfilm: "Sõrmuste isand"
* Lemmiknäitlejad: Robert De Niro ja Kevin Spacey
* Lemmiktoidud: pelmeenid ja guljašš

Ressi senise karjääri parim mäng Euroliigas (Himki vastu):