Sisuliselt sama seis on Himkil, ehkki kraadi võrra kergem – Venemaa klubi viib võit Madridis raudselt edasi. Nii et mõlemal on võitu vaja kui õhku ja just täpselt selliseid mänge on hooaja lõpusirgel tarvis.

Real on tõepoolest keerulises seisus, ka peatreener Pablo Losa sõnutsi on iga nädala mäng nende jaoks justkui finaal, aga nüüdne suisa superfinaal. Real saab võidu korral edasi, kui kas Žalgiris, Kutxa või Olympiacos oma kohtumist ei võida. Ülipõnev.

Nagu kiuste on Realil all kolm järjestikust kaotust, seega vast pole enesekindlus ka kõige parem, seevastu Himki suhteliselt värske peatreeneri Duško Ivanovici juhendamisel „loputas“ eelmises voorus Olympiacost suisa 32 punktiga.

Himki meeskond valmistus tähtsaks mänguks äärmiselt kultuurselt, et mitte olulise mängu eel „üle mõelda“ ja seda enda sees kedrata, käidi Prado muuseumis uudistamas maailmakuulsate kunstnike töid – üle said vaadatud Van Goghi, Rembrandti, Velasquezi, El Greco ja teiste ajatud teosed.

Kas tiitlikaitsja annab endale viimase võimaluse või võtab selle võimaluse hoopis endale Himki, vaadake neljapäeval otseülekandena Viasat Sport Balticust algusega kell 21.40. Mängu kommenteerib Tarmo Paju.