Luka Doncic – tema on selle viikendi kangelane ja vaid tema kätes on see, kas sellest tuleb draama, õnneliku lõpuga thriller ja valus kaotus koos pisaratega. Näiteks Reali tänane poolfinaalivastane Moskva CSKA on selleks täiesti võimeline. See on põrgulikult andeka sloveenlase hüvastijätt Euroopa korvpalliga. Vähemalt mõneks aastaks ja mingu tal seal NBA-s igati vingelt!

Belgradis on kohal selle hooaja „tuhkatriinu“ Kaunase Žalgiris. Eks platsil toimetavad muidugi mängumehed ja punkte toovad nemad, aga paljudele ootamatult ülisuure panuse on selleks andnud ka peatreener Šarunas Jasikevicius. Nüüd on juba teada, et tema annab väljaku kõrval kindlapeale oma etenduse. Muuseas, Kaunas on sel hooajal Fenerbahcet võitnud ja veel Istanbulis! Nii et, ei pruugi minna sugugi nii, nagu targad mehed ennustavad, et finaali jõuavad Fenerbahce ja CSKA ...

Final Four on ka võimas emotsioon, hooaja kulminatsioon, mille pärast meeletult trenni rügatakse. Nii mõnigi kogenud mängija on tunnistanud, et enne Final Four’i põlv ja hing natuke väriseb, peab ennast sellest lahti mõtlema, muidu läheb kõik rappa.

Ja veel – kahe mängupäeva jooksul saab platsil näha Euroopa klubikorvpalli kõiki tippmehi (Doncic, De Colo, Pangos, Llull, Vesely, Rodriguez, Hines).

Last but no least – Belgradi Stark Arenale kogunev rahvas on pea kõik heas mõttes hullumeelsed ja lisavad korvpallipeole hulgaliselt värve ja varjundeid.

Vaata reedel korvpalli Euroliiga Final Fouri poolfinaale Fenerbahce – Žalgiris kell 19.00 ja CSKA – Real kell 22.00 Viasast Sport Balticust. Pronksimäng ja finaal on kavas pühapäeval vastavalt kell 18.00 ja 21.00. Kommenteerivad Kalev Kruus, Rauno Pehka ja Gert Kullamäe.