Legendaarne hispaanlane kuulus viimati NBA klubi Milwaukee Bucksi ridadesse, kus ta mängis 2019. aastal. Ligi kaks aastat vigastuste tõttu mängupausi pidanud Gasol on aga Hispaania meedia teatel end taas vormi ajanud ning loodab aidata koondist Tokyo suveolümpiamängudel.

Aastaid NBA-s mänginud Gasol alustas profikarjääri just Barcelonas, mille ridadesse kuulus ta aastatel 1998-2001. Seejuures on talle tuttav ka Barcelona peatreener Šarunas Jasikevicius, kes kuulus mängijana Kataloonia klubi ridadesse aastatel 2000-2003.

NBA-s jõudis Gasol mängida Memphis Grizzliesi, Los Angeles Lakersi, Chicago Bullsi, San Antonio Spursi ja Milwaukee Bucksi eest. Lakersiga tuli ta kahekordseks NBA meistriks. Kuuel korral valiti ta NBA Tähtede Mängule. 2002. aastal teenis ta Grizzliesi särgis NBA parima uustulnuka tiitli.

Hispaania koondisega on Gasol tulnud kolmekordseks Euroopa meistriks ja korra maailmameistriks. Olümpiamängudelt on tal ette näidata kaks hõbedat ning üks pronksmedal.

FC Barcelona on 18 võidu ja 7 kaotusega Euroliigas liider.

Täiendatud kell 22.23:

Gasol kirjutas laupäeva õhtul Twitteris, et ta pole veel ühegi klubiga liitunud. "Tahan teatada, et keskendun jätkuvalt taastumisele ning ma pole veel valmis võistlussporti naasma. Kui mul on midagi teatada, teen seda enda sotsiaalmeedia kanalite kaudu. Suur tänu kõigile toetuse eest!"