Sportando.com avaldas FIBA järgmised nõudmised Euroliigat korraldavale ECA-le (Euroleague Commercial Assets):

1) ECA korraldab Euroliigat edasi kui kõrgeima tasemega klubisarja - 11 klubi võivad A-litsentsi lepingu säilitada. Üks koht peab olema tagatud FIBA Meistrite liiga võitjale (eeldusel, et Euroliigas mängib 16 klubi). Olenevalt Euroliiga laienemise soovidest peab ML-ile tulema kohtui juurde (nt 4 kohta 24 meeskonna peale).

2) FIBA korraldab Meistrite liigat tasemelt järgmise eurosarjana. Sinna pääsetakse vastavalt kohale riigi meistrivõistlustel. ML-i eesmärk on pakkuda kõrgel tasemel võistlusi ja elujõulist liigat klubidele, kes ei kuulu 11 A-litsentsiga meeskonna hulka ega kvalifitseeru sportliku printsiibi põhjal Euroliigasse,

3) FIBA Europe korraldab FIBA Europa Cupi kui kolmanda kategooria võistlust.

4) Kalendri koostamisel arvestatakse kohalike liigade kalendreid (eriti ei tohi Euroliiga, ML-i ja Europe Cupi pidada nädalavahetuseti) ja koondiste mängukava.

5) ECA maksab iga-aastast solidaarsustasu teise ja kolmanda kategooria sarjade arengu jaoks. Täpne summa jääb veel kokku leppida.

6) Kõik nimetatud sarjades osalevad klubid peavad laskma mängijaid koondisesse vastavalt juba olemasolevale regulatsioonile.

7) Me oleme valmis aktsepteerima ECA ärimudelit ja seotust IMG-ga, kes toetab hetkel 16-klubilist Euroliigat hooajal 2016/2017.

8) Me jääme eriarvamusele ECA-ga nende vastuettepaneku suhtes, mis näeb ette, et umbes 40 professionaalset klubi "peavad jääma nende tiiva alla", mis tundub meile katsena nimetada EuroCup Euroliiga B-divisjoniks või millekski sarnaseks.