Kanguri koduklubi Milano Emporio Armani pääses Euroliigas veerandfinaali ning alustab homme kodus seeriat Tel Avivi Maccabi vastu.

"Kolmapäeva õhtul teeb Kristjan Kangur Milanos korvpalliväljakul väikese sammu inimese jaoks, aga tohutu sammu Eesti korvpalluri jaoks Euroliiga ajaloos," kirjutab FIBA kodulehekülg. "Kui 31-aastane ääremängija astub Milano meeskonna eest play-offis väljakule, siis tõuseb ta kõrgustesse, kuhu on seni Eesti korvpalluritest jõudnud vaid Martin Müürsepp."

FIBA korvpallisait uuris eestlasega tehtud intervjuus, kas ta ise ka uskus, et kunagi nii kõrgel tasemel mängib. "Kui ausalt öelda, siis ei," vastas Kangur. "Mõistagi ma unistasin sellest. Kuid kui aus olla, siis alustasin korvpalli mängimist alles 16-aastaselt ning enne seda olin lihtsalt suur korvpallifänn."

"Kui ajakirjanikud küsisid minult, kus ma tahaksin tulevikus mängida ja mis oleks mu unistus, vastasin lihtsalt: "Euroopa klubis". Nüüd võin öelda, et olen õiges kohas - Euroopa klubis, millest unistasin. Seega olen enda üle uhke ja tahaksin sellel tasemel veel mõned aastad mängida," ütles Kangur. Ta lisas, et tegeles kuni 16-aastaseks saamiseni kergejõustikuga, mis oli väga hea füüsiline ettevalmistus korvpalliks.

Eesti koondise liidrilt uuriti ka meie rahvusmeeskonna suvise edu kohta. "Meie riigi jaoks on see tõeliselt suur asi. Samas oleme ausad, meil oli ka veidi õnne tänu uuele süsteemile, aga me kvalifitseerusime siiski korvpalliväljakul ja seega väärisime seda kohta," teatas Kangur. Ta lisas, et koondisega EMile jõudmine on tema jaoks justkui tasu rahvusmeeskonna pikaajalise aitamise eest.

.