FC Barcelona on sel turniiril näidanud võimsat minekut, 16 parema seas kaotati 14 kohtumises vaid korra ja Kreeka hiiu vastu astutakse selge favoriidina. Kokku on Barcelona sel Euroliiga hooajal võitnud 22 ja kaotanud vaid 2 kohtumist (liiga parim) ning hetkel on täies hoos juba 12-mänguline võiduseeria.

Kogenud Panathinaikos pääses vahegrupist edasi 9 võidu ja 5 kaotusega ning kokkuvõttes on võitude-kaotuste suhe 15-9.

Meeskonnad kohtuvad eurosarjas 23. korda ning seni on edukam olnud Barcelona, kes võitnud neist 13. Viimati kohtusid meeskonnad möödunud aasta kolmanda koha mängus ja siis jäi Barcelona peale 74:69.

Panathinaikos loodab kolme võiduni mängitavas seerias kätte võidelda koduväljakueelise, nagu tegi seda 2011. aastal teel tiitlini.

Barcelona omab turniiri parimat kaitset, olles kõigis mängudes lubanud vastastel vaid 67,6 punkti visata. Samuti on Barcelona parim punktiviskaja, saades keskmiselt kirja 80,2 punkti mängus. Panathinaikos tabas vahegrupis enim kaugviskeid - 129.

Mäng on eriline ka Barcelona mängujuhile ning Panathinaikose endisele "rüütlile" Šarūnas Jasikevičius, kes astub platsile oma Euroliiga karjääri 200. mänguks ning vajab veel 14 punkti (kokku 2146), et mööduda turniiri ajaloo punktitabelis üheksandal kohal asuvast David Andersenist.

Jasikeviciuse vana kamraad Dimitris Diamantidis läheneb aga Euroliiga kõigi aegade söödurekordile, jäädes esimesel kohal olevast Pablo Prigionist maha veel 7 sööduga.

Kohtumine algab Eesti aja järgi kell 21.00.