"Charles Barkley ütles, et Euroliiga on pullikaka ja õige liiga on NBA. Ma austan Barkleyt ega tea teda isiklikult, kuid Euroliiga on raske liiga. Mitte ainult professionaalses, vaid ka vaimses mõttes," ütles Itoudis Euroopa korvpalli kaitseks, vahendab Eurohoops.

"Ja Luka Doncic pole ainus, kes NBA-s ilma teeb. Vaadake Giannis Antetokounmpot või Bogdan Bogdanovici, nad on samuti Euroopa korvpalli saadikud. Tänasel päeval tahavad NBA klubid seda Euroopa mõjutust ning peaaegu kõigil meeskondadel on keegi treeneritest või skautidest või statistikutest eurooplane."

Samas leiab Itoudis, et Euroopa talentide äravool NBA-sse on negatiivne. "See on frustreeriv. Ja see on veelgi frustreerivam, et me olime kahe mängija palkamisele lähedal, ent nemad otsustasid hoopis Hiina minna. Ka see liiga konkureerib meiega ja vahel isegi NBA-ga. Iga Nikola Mirotici kohta, kes Euroliigasse naaseb, on kümme Doncicit, kes lahkuvad. Tasakaal pole üldse paigas," märkis Itoudis.

Kogenud kreeklane lisas, et kuigi NBA-s on klubidel üles ehitatud kõige professionaalsem organisatsioon, mida ta on suveliigas ise kogenud Detroidi ja Philadelphia meeskondade juures, on ta hetkel Venemaal õnnelik. "Mul on CSKA-ga leping ka järgmiseks hooajaks. Eks siis näeb, mis edasi saab," jäi ta oma tuleviku osas napisõnaliseks.