Bobby Brown
Vanus: 28-aastane
Kodumaa: Ameerika Ühendriigid
Pikkus: 188 cm
Punkte keskmiselt sel hooajal: Euroliigas 21p, Itaalia liigas 15p
Viimane Euroliiga mäng (Olympiakose vastu): 22p, 3lp, 6rs

Magic Johnsoni ja Lakersi hiilgeaegadel Los Angeleses sündinud ja üles kasvanud Brown esindas oma koduosariigi California võistkondi nii keskkoolis kui ka ülikoolis. Kusjuures esimene kokkupuude tulevaste NBA mängijatega oli tal juba Westchesteri keskkoolis, kus ta mängis koos praeguse Washington Wizardsi mängumehe Trevor Arizaga ning endise New Jersey Netsi ja Toronto Raptorsi palluri Hassan Adamsiga.

2007. aastal osales Brown NBA draftis, kus ta valituks ei osutunud. Nii otsustas tollal 23-aastane mängumees proovida õnne Euroopas. Tema esimeseks profiklubiks sai Tanel Teini kunagine meeskond Berliini Alba. Euroopasse ja Saksamaale jäi ta siiski esialgu vaid üheks hooajaks, sest 2008. aastal pääses ta mängima NBA-sse Sacramento Kingsi ridadesse. Kahe järgnenud hooaja jooksul mängis ameeriklane kokku neljas NBA klubis - peale Kingsi veel Minnesota Timberwolvesis, New Orleans Hornetsis ja Los Angeles Clippersis. Põhimängijaks ta nendes võistkondades ei kerkinud ja nii otsustas Brown uuesti Euroopasse mängima tulla.

Ka Poola klubi Gdynia Asseco Prokom polnud Browniga rahul, kuigi punktisaak oli ameeriklasel nii Poola liigas kui ka Euroliigas korralik. 2010. aasta suvel klubiga liitunud mängujuht lasti lahti juba enne uue aasta tulekut.

Peale Thessaloniki Ariseses ja Oldenburgi EWE Basketsis mängimist jõudis Brown 2012. aasta suvel Siena Montepaschisse, kus tema karjäär on saanud sisse uue hoo.

Brown on visanud Euroliigas sel hooajal kõige rohkem punte, suisa kolmel korral on ta valitud nädala mängijaks. Imelise statistika krooniks on olnud seni Siena mäng Istanbuli Fenerbahce Ülkeriga, kus ta 41 punkti viskas - niivõrd palju punkte polnud Euroopa parimas eurosarjas visatud üle kümne aasta.

Yahoo Sports kirjutas jaanuari alguses, et Brown võib peagi naaseda vabaagendina NBA-sse. Siena Montepaschi poolehoidjad, ilmselt koos paljude eestlastega, loodavad siiski, et Brown aitab esmalt Itaalia klubil mõne trofee võita.

Huvitavat:

*Brown armastab Itaalia toitu, lihakastmes pasta on ta lemmik.

*Oma iidoliks peab Brown Allen Iversoni. Teise eeskujuna on ta toonud välja oma endise meeskonnakaaslase Chris Pauli.

Siena mäng Fenerbahce vastu, kus Brown viskas 41 punkti:
Brown NBA-s: