Kahekordne Euroliiga tiitlivõitja Papaloukas lasti suvel Tel Avivi Maccabist vabaks ning 35-aastane mängumees oli nõus karjääri jätkama vaid Euroopa kõige kõrgemal tasemel. Kuna huvi näitasid üles vaid nõrgemate eurosarjade meeskonnad, tundus Papaloukase karjäär lõpp peagi saabuvat.

Kuid nüüd, jõulude ajal, otsustas suvel Moskva CSKA peatreeneriks naasnud Ettore Messina Papaloukasele uue võimaluse anda ning kutsus ta Vene suurklubisse testimisele.

Kõrgelt hinnatud Itaalia treeneri mänguplaani peaks Papaloukas hästi sobima, sest CSKA-s tehti koostööd ka aastatel 2005-2008, mil meeskonda võis pidada Euroopa üheks paremaks, kui mitte parimaks.

Kuna Papaloukas pole mänginud juba mõnda aega tipptasemel korvpalli, siis peab ta esmalt end treeningutel tõestama ja füüsilise vormi taastama, et temast oleks ka tõesti abi CSKA-le. Just seetõttu ei kiirusta klubi mehega lepingut sõlmima, vaid tahab enne kreeklase võimetest ülevaate saada.

Kui kõik peaks õnnestuma, saaks Papaloukas lõpetada oma karjääri Euroopa tipus ning klubi juures, mis tegi temast märkimisväärse tagamängija Kreeka ja Euroopa korvpalli ajaloos.