"Siin juba naljad käivad, et olen veteran 27-aastaselt. Aga vanuse tõttu natuke ikka tunnen vastutuse momenti ja üritan nooremaid vedada nii palju kui oskan ja suudan. Loodan, et saan hakkama sellega," võtab Kajupank ise olukorda naljaga, lootes sealjuures enda kogemusi ka noorematele edasi jagada.

Tänase 92:86 võidumängu Rakvere Tarva üle, kus Rapla esimese veerandaja 20:30 kaotas, võttis mängumees kokku nii: "Alguses oli ületahtmine meestel. Kokkulepitud asjad ei tulnud välja ja vastased said väga kergelt viskele. Siis saime tööle, visked hakkasid minema. Ise tundsin ka ennast eneskindlalt ja nii peabki."

Tuli Raplasse mänguaega saama

Kajupank ei tee ka saladust, et Raplasse naasmise tingis puhas soov teenida enam mänguaega: "Puhtalt minu enda valik oli see tagasitulemine. Istumine natukene väsitas ja jäin moraalselt kaua passima sinna (Cramosse- toim.). Usun, et tegin tagasitulekuga õige otsuse."

Sarnaselt peatreener Aivar Kuusmaale kinnitab mängumees, et Rapla sihib ka tänavu poodiumikohta: "Sihid peavad ikka kõrged olema. Tahame medalit püüda. Eelkõige sooviks aga mängujoonise filigraanselt paika saada, et ei oleks rumalaid koolipoisi vigu. Oleme küll noored, aga sellised väga lohakad vead - neid ei tohiks teha enam."

Kas Kajupank nõustub, et Rapla vajab endale veel ühte korvialust jõudu? "Kui võidud tulevad, siis ei ole vaja. Aga arvan, et oleks hea, kui keegi tuleks lähiajal. Kui täna Will (William Artino - toim.) kukkunuks varem välja, oleks päris jamaks läinud. Mul on ka raske nende suurtega võidelda seal - et loodame jah, et varsti tuleb."

Samuti tunneb pallur, et Cramos veedetud aastad tulid talle kindlasti kasuks: "Tunnen, et olen küpsemaks läinud. Just see [Alar] Varraku kool - ta seletab spetsiifiliselt mängu lahti - mingil määral on teatud momendid pähe kulunud ja tunnen, et ei tee väljakul enam nii palju seda musta. Üritan oma asju kvaliteetselt teha. Usun, et olen küpsem küll mängijana."

Tänases Rapla võidumängus kandis Kajupank väga olulist rolli, visates 23 punkti. Sealjuures tabas ta kaheksast kaugviskest koguni viis. Kas sellega sai märk kogu hooajaks maha pandud? "Eks see rohkem kaitse järgi ole - viskekohti tekkis täna. Aga loodan küll, miks mitte!"