Kalev pööras mängu enda kasuks kolmanda veerandiga, mille lõpuks juhiti 52:40. Rock kuuest punktist lähemale enam ei jõudnudki. Kodumeeskonda vedas alt eeskätt kehv visketabavus - kahesed 45-st 16 ja vabavisked 13-st 4 (!). Lauavõitluses oli Rock parem 44:39.

Kalevi resultatiivseim oli täna Rain Veideman 17 punktiga, Scott Machado kogus 15 silma, 8 lauapalli ja 7 resultatiivset söötu. Keith Bensoni arvele kogunes 12 punkti ja 8 lauapalli. Rocki tulemuslikum oli kolm kaugviset (7-st) tabanud Joosep Toome 16 punktiga. Janar Talts viskas 11 punkti ja hankis 12 lauapalli.

Mängu algus näitas ilmekalt, et mõlemad meeskonnad on tõsise närvipinge all. Esimesel kümnel minutil näidati väga viletsat visketabavust (Rocki vabavisked näiteks 7-st 1!) ning esimesele pausile mindi Kalevi 15:10 juhtimisel. Teisel neljandikul jätkus mäng Kalevi kergel domineerimisel ning poolajavileks säilitati viiepunktiline eduseis - 30:25.

Kolmandat veerandit alustas tiitlikaitsja juba märksa paremini kui Rock, kasvatades edunumbrid mõne minutiga 13-punktiliseks (42:29). Veerandi lõpus olid kalevlased korraks juba 15-ga ees, ent Valmo Kriisa kolmese järel lõppes 3. veerand seisul 52:40.

Viimase neljandiku alguses tabas Toome kaks kaugviset ja tõi Rocki seitsme punkti kaugusele (46:53). Järgneva paari minutiga tegid kalevlased 9:0 vahespurdi ja vahe kärises juba 16-punktiliseks. Kriisa kaks kolmest ja Tanel Soku kahene tõid Rocki uuesti mängu tagasi - viis minutit enne lõppu juhtis Kalev 62:54.

Kaks minutit enne lõpusireeni jõudis Rock Taltsi korvist veel 6 punkti kaugusele (60:66), kuid see oli ka kõik. Veidemani ja Kitsingu korvide järel kasvas vahe kiiresti 73:60-le ning lõpuvile kõlades olid tablool külaliste võidunumbrid 77:63.

Nelja võiduni peetava finaalseeria teine mäng on laupäeval taas Tartus.

Rock ja Kalev/Cramo kohtuvad meistriliiga finaalis juba üheksandat korda viimase kümne aasta jooksul. Viimasel neljal korral on Kalev võitnud meistritiitli 4:0 finaalieduga.

Tänavusse finaali jõudis Kalev kindla 3:0 seeriavõiduga TYCO Rapla üle. Rock pidi maadlema Rakvere Tarvase vastu viimase hetkeni, kuni suutis 3:2 võidu vormistada.