"Klubil on käsil väga keeruline aeg, otsime uusi võimalusi, et saaks ikkagi tegevust jätkata," rääkis Valga linna spordijuht, linna spordiasutusi haldava Valga Sport juhataja Meelis Kattai Delfile. "Veel täna hommikul kella üheksani pingutasime, et oleks õhtuks ikka võistkond olemas."

"Töötame selle nimel, et leida lahendusi rahalistele probleemidele. Ma ei julge mitte midagi praegu lubada," vastas Kattai küsimusele, kui suur on võimalus, et klubi suudab hooaega jätkata.

Mitu mängijat on juba klubi juurest lahkunud. Läti Delfi andmetel esitas näiteks reedel lahkumisavalduse Rain Raadik. Lisaks ei kuulu enam meeskonna nimekirja ka serblasest peatreener Marko Zarkovic. "Peame praegu mitme mängijaga läbirääkimisi, et nad meiega ikkagi jätkaks. Keeruline on isegi öelda, palju meil hetkel mehi alles.

Piirilinna klubi on finantsiliselt väga keerulises olukorras. Üks põhjus seisneb selles, et meeskond pole tänavu Valga vallavolikogult veel 33 000 euro suurust toetust saanud. Kui varasematel aastatel pole klubil toetuse saamisega probleeme olnud, siis tänavu pole veel otsust toetuse kinnitamiseks tehtud.

Milles seisneb asi? "Esialgne kuupäev lükkus edasi ning uuesti võetakse Valga-Valka toetus kõne alla 28. veebruaril toimuval vallavolikogu istungil," lisas Kattai. "Mingitel põhjustel on tänavu toetuse lubamise osas volikogust vastuhääli tulnud."

28. veebruarini aga BC Valga-Valka/Maks&Mooritsal aega pole. "26. veebruaril ootab meid ees kohtumine TalTechiga. Kui me ka sinna mängule võistkonda välja ei suuda panna, saame automaatselt disklahvi."

Delfi uuris Valga vallavanemalt Margus Lepikult, miks tänavu klubile toetust pole veel määratud. "Ma ei oskagi täpselt öelda. Vallavolikogus on lihtsalt osade liikmete seas tekkinud küsimus, kui põhjendatud tänavu klubile toetuse andmine ikkagi on. Volikogus on erinevad inimesed ning seega ka erinevaid arvamusi ikka ette tuleb."

Kuidas võib tänane uudis mängu ärajäämisest Valga vallavolikogu otsust mõjutada? "See selgub 28. veebruaril toimuval istungil."

Valga vallavolikogu aseesimees Allain Karuse avaldas aga Delfile, et klubi pole toetuseks vajalikku taotlust esitanudki. "Eelmine aasta oli nendega sama jama. Ütlesime neile veebruaris, et esitage ikka enne hooaja algust taotlust."

"Hooaja eel pannakse ikkagi klubi eelarve kokku," jätkas Karuse. "Rääkisime neile aasta tagasi, et järgmine hooaeg tehke ikka augustis ära juba. Kuu või kaks enne hooaja lõppu taotlust esitada enam ei saa. Siin ei ole midagi rääkida."

Klubi juhtkonda kuuluv Valka linnapea Vents Armands Krauklis sõnas hiljuti Läti Delfile, et klubi on keerulisse olukorda sattunud Valga vallavalitsuse tõttu, kes lubas 2020. aastal meeskonda toetada 33 000 euroga, kuid pole seda summat siiani üle kandnud.

"Valga vald ei ole antud olukorras milleski süüdi. See on üsna häbematu meid niimoodi süüdistada. Vents peaks meie ees vabandama," lisas Karuse.

"Ei ole mõtet esitada, kui on teada, et ei kinnitata," kommenteeris Karuse sõnavõttu linna spordiasutusi haldava Valga Sport juhataja Meelis Kattai. Klubi seega taotlust ei esitanud? "Klubi juhtkond on tegelenud selle küsimusega. Mina finantspoolega ei tegele ja ei taha kuulujuttude põhjal ise midagi kommenteerida."

Valga-Valka meeskonnal oli enne tänast Eesti-Läti liigas kirjas 1 võit ja 20 kaotust, millega ollakse tabelis viimasel positsioonil. Tänasest mängust loobumise tõttu läks neile tabelisse kirja 0:20 kaotus. Lisaks peab klubi tasuma 1500 euro suuruse trahvi Paf Eesti-Läti korvpalliliigale.