Päikesepaistelisel õhtul oli TÜ spordihoonesse mängu vaatama kogunenud paarsada inimest. Valga meeskond alustas kohtumist hästi, aga pärast paariminutilist mängu tegi kodumeeskond 13:0 spurdi ja esimese veerandaja keskel oli seis 18:9 tartlaste kasuks. Miguel Ortega vedamisel suutsid piirilinna pallurid end siiski taas mängu võidelda ja hispaanlase neli punkti ja ameeriklase Ferg Myricki kaugvise tõid Valga punkti kaugusele seisul 21:20. Skoorirohke avaveerandaja võitis kodumeeskond 31:30.

Teisel veerandajalgi jätkus tasavägine mäng. Kuigi TÜ/Rocki sai vahepeal kaheksa punktiga ette, siis tegid valgalased omakorda 8:0 spurdi ja viigistasid seisu 41:41 peal. Vilmantas Dilyse ja Tanel Kurbase korvidest võitis TÜ/Rock poolaja siiski 52:44.

Teise poolaja alguses sekkus pingilt hästi Timo Eichfuss ning tema pealtpanek andis teisele poolajale õige mineku. Korvid Vilmantas Dilyselt ja Valmo Kriisalt ning TÜ/Rock nautis peagi juba 14-punktilist eduseisu. Valga poolelt oli tahtis aga oma hooaja viimases mängus endast korraliku märgi maha jätta Ferg Myrick, kelle üle käe visatud kolmesed korvi maandusid. Tema ning hispaanlane Ortega hoidsid Valgat taas mängus ja enne viimast neljandikku oli vahe vaid kuus punkti ja seisuks 69:63.

Mängu ja seeria saatus sai lõplikult paika viimasel neljandikul, kui sõiduvette sai Janar Talts ning tema veerandajaga visatud 17 punkti vedasid TÜ/Rocki lõpuks kindlale 94:76 võidule. Sellega sai läbi ka veerandfinaalseeria, mille TÜ/Rock mängudega 3:0 võitis.

TÜ/Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul saadi teisel poolajal kaitse paremini tööle ja see tõi ka edu. „Esimesel poolajal oli meil kaitses palju arusaamatusi. Teisel poolajal saime kaitse paremini pidama ja mängu lõpp kuulus meile. Rünnaku poolelt teeb rõõmu 28 korvisöötu. Nüüd puhkame üksteisest natuke ja alustame siis valmistumist poolfinaalideks.“

Viimase veerandaja pingutusega kerkiski Janar Talts meeskonna parimaks ning kogu mängu saagiks jäi tal 20 punkti ja seitse lauapalli. Vilmantas Dilyse arvele jäi 14 punkti ja seitse lauapalli ning Gert Dorbek lõpetas mängu 13 punkti peal. Joosep Toome viskas 10 punkti ja võttis samuti seitse lauapalli.

Ferg Myrick tabas neli kaugviset ja lõpetas mängu 23 punkt ja kuue lauapalliga. Miguel Ortega viskas 15 ning Kristjan Evart 14 punkti.

TÜ/Rockil on nüüd ees väike puhkus ja seejärel jätkatakse poolfinaalseeriaga, kus vastaseks on paari Tallinna Kalev-TTÜ võitja. Esimene poolfinaalmäng on Tartus kolmapäeval, 30. aprillil algusega kell 19.00.