3.24 enne lõppu viis Silver Leppiku vise Pärnu juhtima 84:79, kuid järgneva minuti jooksul tõi Reimo Tamm kaks ning Johnny Berhanemeskel viis punkti ning Kalev oli ees 86:84. Mängu lõpuni jäi vaid poolteist minutit ning sealt edasi tehti põhimõtteliselt vaid vigu ja visati vabaviskeid. Berhanemeskel tabas kõik neli ja Tamm kaks vabaviset ning Andrew Warreni neli punkti Pärnu kasuks tulid lõpus liiga hilja.

TLÜ/Kalev sellega tõestaski oma "musta hobuse" või jokkeri staatust. On ju koosseis neil korralik, konkurentsivõimeline ning tugev igas positsioonis. Täna Pärnu küll dikteeris enamuse mänguajast, kuid lõpp kuulus selgelt TLÜ/Kalevile. Nad olid vähem väsinud, oluliselt enesekindlamad ja suutsid ka viimasel veerandil oma mängu välja mängida (visates 21-26 punkti) ning võites veerandi kümne silmaga.

Rannula: jäime kaitses hätta

Heiko Rannula, Pärnu juhendaja, sõnas: "Ütleme nii, et jäime lõpus kaitses hätta, väsisime. Põhimehed nähtavasti ei jõudnud enam. Kaitses oli ka palju möödamrääkimist. Rünnakuga jäin 35-36 minutit rahule, aga lõpus jäi see ümmarguseks. Au ka vastasele - lõpus olid nad oluliselt meist kindlamad."

Kalle Klandorf, TLÜ/Kalevi loots: "Eks nii oligi, lõpus olime kindlamad. Algus oli meil kehva, eriti esimene veerand. Me polnud piisavalt agressiivsed, mida näitas ka vabavisete arv avapoolajad - meil vist 15 vähem. Tasapisi saime ise mängu sisse, seis ka enam-vähem stabiliseerus, kuigi Pärnu vedas. Meie mängisime erinevalt Pärnust aga samal tasemel lõpuni, suutsime ka kaitses piisavalt pingutada. Kuigi tõsi, kaks meest - Vahter ja Droney, olid lõpus juba viie veaga puhkamas."

Rannula lisas: "Noored olid tublid - Kirves, Valge ja Käbin. Aga ma ei oskagi neid enam noorteks nimetada, pean neid pigem mängumeesteks. Rünnakuga kuni lõpuni saab ka üldiselt rahule jääda. Kahjuks viskasime kaugelt vabalt positsioonilt palju mööda, sinna jäi päris suur varu... Kokkuvõttes aga: 90+ punkti endale visata on siiski ilmselgelt palju."

Klandorf: "Kasutasin täna vähe mehi. Tahtsin, et 7-8 meest saaks rütmi kätte, et tuumiks hakkaks koos ja ühtselt tegutsema. Ka oli meil täna veel puudu Martin Jurtom, kel Itaalia klubiga paberiasjad vaja korda ajada. Loodame, et kui mitte teisipäeval, siis hiljemalt järgmiseks karikamängudeks on ta rivis."

Pärnu võitis laua 40-36, korvisöödud samuti Pärnule 18-15, pallikaotusi oli Pärnul 12, Kalevil 13.Kahepunktivisked Kalevile 53 vs 52 %, kolmesed aga kindlalt külalistele 45 vs 27 % (Kalevil 20/9), vabavisked Pärnule 69 vs 67 %.

Pärnu edukamad täna: Andrew Warren 21 p (visked 18/6), Joonas Järveläinen 18+6+2, Robert Valge 16+4 rs (7/5), Silver Leppik 11+6+4, Mihkel Kirves 9 p, Rain Raadik 6+17+4.

TLÜ/Kalevi poolel: Johnny Berhanemeskel 27+6+2 (17/9), Reimo Tamm 20+6+4, Renato Lindmets 14+4 lp, Kaido Saks 11+6+3, Zach Atkinson 11+8 lp, Janis Vahter 10+6+4.