Kohtumine algas TalTechi jaoks keeruliselt, kui juba esimese minutiga sai Riia VEF kaheksapunktilise edu. Seejärel suutis kodumeeskond end koguda ning esimene veerandaeg võideti lausa 27:26.

Tasavägine mäng jätkus ka teisel veerandajal ning poolajale mindi külalisvõistkonna 46:41 eduseisus. Teisel poolajal suutis TalTech Riia VEF-i tempoga kaasas käia ning kolmas vaatus võideti 20:19. Enne viimast kümme minutit oli TalTechi kaotusseis kolm punkti.

Viimasel veerandajal pani oma paremuse maksma Riia VEF, kes viskas kümne minutiga 30 punkti.

TalTechi parimana viskas Gregor Arbet 21 punkti ja võttis kolm lauapalli. Toomas Raadik panustas 15 silma ja võttis kuus lauapalli.

VEF-i resultatiivseim oli Andrejs Grazulis 22 punktiga. Grazulise arvele jäi veel kaheksa lauapalli ja kaks resultatiivset söötu.

VEF-i jaoks jätkub liiga juba homme, kui võõrsil minnakse vastamisi Pärnu Sadamaga. TalTechi jaoks jätkub samuti liiga võõrsilmänguga Pärnu Sadama vastu. See kohtumine leiab aset 14. novembril.

ENNE MÄNGU:

TalTechi kohtumine algab kell 18.30 ja Delfi TV-l on kohtumisest kavas otseülekanne.

TALTECH - VEF Riga
07.11.2018 kell 18.30, Tallinn, TalTech Spordihoone
Ülekanne: Delfi TV

TalTechi korvpalliklubi on võitnud kolm viimast kohtumist, viimati alistati laupäeval võõrsil Eesti mullune pronksiklubi Rapla 89:71. Kokku on peatreener Rait Käbini juhendataval ülikoolimeeskonnal turniiritabelis neli võitu ja kolm kaotust. TalTech peab eelseisvas kohtumises hakkama saama ilma ühe oma tugitalata – keskmängija Levi Martin Giese naaseb platsile alles paari nädala pärast.

Võistkonna teised senised skooriliidrid on Toomas Raadik 16,7, Jaan Puidet 15,3 ja rahvuskoondise veteran Gregor Arbet 12 punktiga mängus. Lauavõitluses on meeskonna parimad taaskord Puidet ja Raadik, kes on seni hankinud vastavalt 6,7 ja 5,3 lauapalli mängu kohta. Hästi on hooaega alustanud ka mängujuht Norman Käbin, kes on jaganud keskmiselt 7 resultatiivset söötu mängus.

Riia VEF pidas möödunud nädalal kaks kohtumist VTB Ühisliigas, saades kirja 82:74 võidu Kalev/Cramo üle ja 74:89 kaotuse Kaasani Unicsilt. Eesti-Läti korvpalliliigas pidas Läti klubi oma viimase kohtumise 24. oktoobril, kui võõrsil alistati Jurmala tulemusega 96:73.

VEF-i resultatiivseimad punktitoojad on olnud Steve Zack 14,8, Arturs Ausejs 14,4 ja Artis Ate 12,5 silmaga mängu kohta. Meeskonna uus mängujuht Jabril Durham on oma seni ainsas Eesti-Läti liiga kohtumises jaganud 9, kahes VTB Ühisliiga mängus aga 10 resultatiivset söötu. Kui TalTech kaotas eelmisel nädalal Sten Olmre, siis VEF lõpetas lepingu ääremängija Artjoms Butjankovsiga, kes oli panustanud keskmiselt 8 punkti ja 6,5 lauapalliga mängus.