2.17 enne matši lõppu juhtis Kalev/Cramo veel 81:80, kuid viimase kahe minutiga ei saadud palli enam mängust korvi ja võit läkski lätlastele.

Võitjatele tõid Rihards Lomazs 23 ning Maris Gulbis 21 punkti. Kalev/Cramo kasuks viskasid samal ajal Arnett Moultrie 21 ning Branko Mirkovic 14 silma.

Kohtumine venis pikale, kuna kolmanda veerandaja lõpus leidis aset massiline rüselus. Selle tagajärel saadeti Kalev/Cramo kapten Kristjan Kangur otse dušši alla. Ventspilsi mängumehe Ousmane Drame nime taha märgiti aga ebasportlik viga. Kokku oli rüseluse tõttu koguni 15 minuti pikkune mängupaus.

Ventspils teeniski 27 võidu ja 1 kaotusega Eesti-Läti korvpalliliiga põhiturniiril esikoha. Teise positsiooni hõivas 26 võidu ja 2 kaotusega Riia VEF. Kalev/Cramol on praegu kirjas 24 võitu ja 3 kaotust ehk tänase allajäämise järel sai selgeks, et Läti kahest tipptiimist oldi põhihooajal kehvemad.

Kalev/Cramo peab põhihooaja viimase kohtumise pühapäeval, kui võõrsil minnakse vastamisi BK Liepajaga.

Praeguseks on selge ka Kalev/Cramo vastane Eesti-Läti liiga veerandfinaaliks. Seal tuleb kalevlastel kokku minna Tartu Ülikooliga. Kahe mängu kokkuvõttes parem meeskond liigub edasi Tallinnas peetavale finaalturniirile. Veerandfinaalide avamäng on 31. märtsil kell 17.00 Tartus. Teine mäng 2. aprillil Tallinnas.

Enne mängu:

BK Ventspils - BC Kalev/Cramo
23.03.2019, kell 17.00, Ventspils, Olimpiskais centrs "Ventspils"
Ülekanne: Delfi TV, Delfi LV, Best4Sport TV, Tallinna TV

28. septembril juhatasid Kalev/Cramo (24-2) ja Ventspils (26-1) omavahelise mänguga Eesti-Läti ühisliiga hooaja sisse. Kahe kohaliku suurklubi vastasseis möödus tasavägiselt ning selle kinnituseks oli Kalev/Cramo küll kolm veerandaega järjest parem, aga seda vaid ühe punktiga. Nii algas viimane neljandik seisult 71:68. Külalismeeskond jõudis 7.55 enne lõpuvilet küll kolme punkti kaugusele, aga sealt edasi sammusid kalevlased eest ära ning said kokkuvõttes kirja 97:85 võidu. Chavaughn Lewis kogus 17 punkti, Ventspilsi resultatiivseim oli Jonathan Arledge 19 punkti ja 11 lauapalliga.

Ventspilsi jaoks on põhiturniiri viimane mäng just Kalev/Cramo vastu. Kui see suudetakse võita, siis esikoht turniiritabelis oleks kindlustatud - Riia VEF-il on küll sama palju võite kirjas, ent Ventspils on nad kahel korral tänavu alistanud.

Juhul, kui Kalev/Cramo võidab Ventspilsi ja päev hiljem ka BK Liepajat, oleks esikolmik kõik 26 võidu peal ning nii läheks korvide vahe lugemiseks.

Ventspilsi resultatiivseimad on Rihards Lomažs ja Jonathan Arledge vastavalt 13,1 ning 12,6 punktiga. Ousmane Drame on kätte saanud 7,1 ning Janis Berzinš 6,1 lauapalli. Arnett Moultrie ning Reggie Lynch on toonud Kalev/Cramo kasuks keskmiselt 14,2 ja 13,6 punkti. Lynch on kogunud veel 6,0 lauapalli, Moultrie nimel on neid 5,6.