Külalised Raplast läksid kohtumist kiirelt 10:2 juhtima, aga avaveerandi lõpuks juhtisid juba tartlased 17:14. Teisel veerandil läksid taas külalised juhtima ning poolaja lõpuks oli Rapla edu 34:30.

Kolmas veerandaeg möödus tasavägiselt ja napi edu viimase vaatuse alguseks võitles välja Tartu, kui juhtis 50:48. Veel minut enne normaalaja lõppu oli Rapla vaid kolme punktiga taga (67:70), aga seejärel tegi tugeva spurdi kodumeeskond, kes võttis lõpuks 80:70 võidu.

Üleplatsimeheks kerkis Kregor Hermet 26 punktiga, Adomas Drungilas lisas 17 punkti. Äsja tartlastega liitunud Tanel Soku arvele jäi 13 silma, 7 lauapalli ja 5 tulemuslikku söötu. Robert Valge kogus samuti 13 punkti. Rapla ründemängu vedas 20 punkti visanud Indrek Kajupank, Sven Kaldre tõi 13 silma.

Tartule oli see viie kaotuse kõrval kolmandaks võiduks. Rapla sai hooaja neljanda kaotuse, olles kogunud ühtlasi viis võitu.

Video Hermeti kaugest kolmesest:

ENNE KOHTUMIST:

Tartu Ülikool - AVIS UTILITAS Rapla
17.11.2019, kell 17.00, Tartu, Tartu Ülikooli Spordihoone
Ülekanne: Telia TV, Delfi TV

Tartu on seitsme mänguga teeninud vaid kaks võitu - hooaja avamängus alistati 90:84 Valga-Valka/Maks&Moorits ning hiljem 65:63 Valmiera. Viimati tuli võõrsil BK Ventspilsilt vastu võtta aga kindel 38:93 kaotus. Adomas Drungilas on meeskonna parimana visanud keskmiselt 16,1 punkti, võtnud 10,1 lauapalli ja andnud 2,9 korvisöötu.

Reedel tuli uudis, et Tartu meeskond on käed löönud kogenud Tanel Sokuga, kes alustas hooaega Tallinna Kalev/TLÜ-s. Tartu peatreener Priit Vene on täiendusega mõistagi rahul. „Taneliga olid kõnelused ka suvel, aga toona jäi kaup katki. Senine hooaeg on aga näidanud, et mängu juhtimise kohal on meil kõige suurem puudus. Nüüd, kus asjaolud selliseks kujunesid, ei tahtnud me võimalust käest lasta. Taneli puhul on teada tema kvaliteet. Loodetavasti suudab ta väljakul meie mängijate rollid paika loksutada ja nii endasse kui teistesse mängulusti ja kindluse tagasi tuua,“ ütles Vene.

Rapla meeskond alustas hooaega viie võidu ja ühe kaotusega (võõrsil 73:81 BK Ogre vastu), kuid viimases kahes mängus pole võitu kirja saadud ning BC Kalev/Cramole on alla jäädud 60:92 ja viimati koduplatsil Rakvere Tarvale 81:89. Devaugntah Williams on meeskonna parimana visanud keskmiselt 16,4 punkti. Montae Glenn on võtnud 11,0 lauapalli ja Rait-Riivo Laane jaganud 6 korvisöötu.

Eelmisel hooajal jäid omavahelised mängud 1:1, Rapla võitis kodus 97:71 ja Tartu omakorda kodus 85:76.