Pärnu meeskond asus Demetre Riversi viie järjestikuse punkti toel 11:7 juhtima ja Saimon Sutt kasvatas kaugviskest eduseisu veelgi. Janis Berzinš tabas aga kaks kolmepunktiviset vastu ja aitas Ventspilsi punkti kaugusele. Ingus Jakovics viigistas seisu minut enne avaveerandi lõppu, aga Suti kaugvise viis Pärnu kolme silmaga uuesti ette.

Teise veerandaja algus kulges tasavägiselt, kuid siis tegi Pärnu kahe minutiga 10:2 spurdi ja eduseis oli ühtäkki 38:25. Ent Ventspils kosus, tehes omakorda 13:2 spurdi ning kaotusseis vähenes 40:38 peale. Poolaja lõpp kuulus siiski võõrustajatele, kui Siim-Markus Post ja Henri Wade-Chatman tõid kahepeale kuus punkti ning puhkepausile siirduti 46:38 eduseisus.

Kodumeeskonna hea hoog jätkus ka kolmandal veerandajal ja Justin Alexander Alstoni korvidest mindi 52:40 ette. Alston aitas omad ka 14 punktiga juhtima, aga Ventspils hakkas samuti teravust looma ja Jonathan Arledge'i vabaviskest viigistati 1.18 enne viimast neljandikku 61:61. Rivers vastas Pärnu poolelt kaugviskega, aga Berzinš vähendas kaotusseisu minimaalseks.

Neljas veerandaeg algas Ventspilsi 11:2 spurdiga, Pärnu oli initsiatiivi loovutanud. Suti, Riversi ja Wade-Chatmani abiga suudeti aga mängus püsida ning 2.02 enne lõppu kahanes kaotusseis 78:81 peale. Vastaste keskmängija Ousmane Drame tõi kaks punkti lisaks, aga Sutt realiseeris vabavisked ja tugevat vastupanu osutanud Pärnu pidi kokkuvõttes vaid kolmepunktilise kaotusega leppima.

Rihards Lomažs tõi Ventspilsile 16 punkti. Maris Gulbiš lisas 11, Janis Berzinš ja Ronalds Zakis võrdselt 10 punkti.

Visalt mängus püsinud Pärnu resultatiivseimad olid 17 punktiga Wade-Chatman ja Sutt. Alston lisas 14 ja Rivers 13 punkti.

Pärnu meeskonna viskeprotsent väljakult oli 47 (21/43), sealjuures kaugvisetel 45 (9/20). Lauavõitluses jäädi Läti meistrile alla 35-37, ründelauad 10-15.

Pärnu suurim edu oli 14 punkti, Ventspilsil 9 punkti.

Korduskohtumine leiab aset Lätis pühapäeval, 31. märtsil. Final Fouri pääseja selgub kahe mängu kokkuvõttes.

Intervjuud peatreeneritega:

Basket.ee eelvaade:

Pärnu oli Ventspilsiga tänavusel hooaja esimest korda vastamisi juba 3. oktoobril - võõrsil kaotati Läti tippklubile 62:97. 10. veebruaril avanes aga võimalus suure kaotuse eest vastu nõelata, mil suudeti mängus püsida ning viimane neljandik algas Ventspilsi kümnepunktilisest eduseisust. Mitmel korral jõudis Pärnu veel kolme punkti kaugusele, aga Ventspils edu käest ei andnud ja teenis raske 82:72 võidu. Saimon Sutt sai tolles kohtumises kirja 17 punkti, Rihards Lomasž tõi külaliste parimana 19 silma.

Ventspils oli põhiturniiril sisuliselt peatamatu. Kui hooaja avamängus BC Kalev/Cramolt võeti vastu 85:97 kaotus, siis Tallinna klubi alistati viimati 91:82, mis tähendas 27 järjestikust võitu koduses liigas. Pärnu meeskond jõudis esikaheksasse tänu 24. märtsil saadud 91:85 võidule Kalev/TLÜ vastu. Üllatusvõimelised pärnakad siiski on ja kahtlemata loodetakse mängus olla ka 31. märtsil Ventspilsis. Põhiturniiril õnnestus Pärnul kahel korral jagu saada Betsafe Jurmalast ning 8. novembril näidati korralikult hambaid Riia VEF-ile, aga ikkagi tuli valusa 72:76 kaotusega leppida.

Demetre Rivers on Pärnu resultatiivseim 17,5 punktiga, Mihkel Kirves on toonud 15,0 punkti ja saanud kätte ka 8,4 lauapalli. Justin Alexander Alstoni nimel on 6,8 lauapalli. Ventspilsi parimad on Rihards Lomažs ja Jonathan Arledge vastavalt 13,5 ja 12,7 punktiga. Ousmane Drame on kogunud 7,3 ning Janis Beržins 5,9 lauapalli.