Ventspils oli mängule üles antud vaid üheksa mehega. Pingil istus dressides ka põhimängujuht Aaron Johnson, kes tegi endale viga veerandfinaali korduskohtumises Pärnuga. Mine tea, võib-olla ameeriklane homme mängib. Täna oli igal juhul Johnsonist kõvasti puudus.

Esimese veerandaja Ventspils küll võitis suurelt 32:18, ent teisel veerandajal haaras juba initsiatiivi Ogre. Keskpositsioonilt tabas eksimatult viskeid Viktors Iljins ja poolajaks oli Ventspilsi edu vaid kaks punkti 40:38.

Kolmanda veerandaja järel juhtis juba Ogre 65:63. Ventspilsi rünnak oli kohati hambutu, Ogre mehed samal ajal mängisid ennastsalgavalt ja tulemuslikult.

Neljas veerandaeg möödus mõlemapoolsete võimalustega. Suurema osa ajast oli juhtivaks pooleks Ogre, aga i-le täppi panna ei õnnestunud. Ventspils oli rabedas lõppvaatuses tolmukübeme võrra parem.

Võitjate suurim skooritegija oli 22 punktiga Ingus Jakovics, 17 punkti lisas Rihards Lomazš ja 13 punkti Ousmane Drame.

Teise finalisti selgitavad BC Kalev/Cramo ja Riia VEF.

Eelinfo:

Ventspils tuleb Final Fourile vastu põhiturniiri võitjana. Veerandfinaalis käis nende ramm üle Pärnu Sadamast. Võideti mõlemad mängud, aga mitte väga suurelt 83:80 ja 94:80.

Ogre oli põhihooaja neljas meeskonda, kellel õnnestus veerandfinaalis maha murda TalTech. Esimene mäng võõrsil kaotati 81:87, aga teine mäng suurelt võideti 85:59.

Ventspilsi ja Ogre vahel toimuvas poolfinaalis on soosiku seisuses esimene. „Nendel on kindlasti rohkem kvaliteeti,” arvas Kalevi abitreener Indrek Reinbok, ent lisas, et omad võimalused on ka Ogrel. Sama meelt on korvpalliidu spordidirektor Alar Varrak. „Kõik oleneb ühest mängust ning alati võib juhtuda, et kolmesed või vabavisked lihtsalt ei lähe sisse,” viitas ta mõlema võimalustele. „Ventspilsi juhendaja Roberts Stelmachers on selline treener, kelle meeskonnad mängivad oma taseme alati stabiilselt välja.”