Nagu ülaltoodud numbritest ka näha võib, siis tegid Aivar Kuusmaa hoolealused otsustava vahe sisse juba avaveerandil, mis lõpuks 13 punktiga võideti. Kättevõidetud edu käest ei lastudki ja kehva visketabavusega Pärnu neile kordagi eriti ohtlikuks ei muutunudki.

Rapla parimana sai teise järjestikuse kaksikduubliga maha testimisel viibiv Mike Myers, kelle nimele 20 punkti ja 10 lauapalli jäi. Taas oli resultatiivne ka Will Artino, kes lõpuks 16 punkti viskas. Sven Kaldre toetas neid 14 punktiga, Indrek Kajupanga saldole kirjutati 13 silma.

Pärnu resultatiivseimana sai 15 punkti kirja Robert Valge, kes selle juures ka 3 kaugviset tabas. Kaksikduubliga sai hakkama Rain Raadik, kes 13 punkti kõrval veel 13 lauapalli maha võttis. Kahekohaliste arvu punktideni jõudsid veel Andrew Warren (12) ja Silver Leppik (10).

Enne mängu:

Nagu enamus meeskondi, nii on ka tänastel vastastel meistrivõistlustel olnud sel hooajal pahemaid ja paremaid päevi. Kumbki ei jõudnud karikasarjas nelja hulka, kuid tasapisi on viimastes mängudes hakanud mänguvanker sujuvamalt veerema.

Tõsi, Pärnu meeskonda tabas nüüd tõsisem tagasilöök, kuna üks põhitegijaist, 25-aastane äär Joonas Järveläinenil õnnestus pääseda Itaalia Serie A2 Latina Basketi meeskonda ning ta on eilse seisuga Pärnu meeskonnast välja kirjutatud. Asendajat tal ei ole. Mihkel Kirves, Tormi Niits ja Sebastian Schüszler – nüüd on teie tund?!

Mõlemad meeskonnad on Alexela KMLis võitnud ja kaotanud ühe kohtumise. Mõlemad on ka pidanud mänge Triobet BBLis ning kui AVIS Rapla on kaks viimast mängu seal võitnud (2-1), siis Pärnu Sadam pole võiduarvet lahti saanud veel (0-2). Viimati kogeti Panevežyses Lietkabelise vastu karmi saatust - mäng leedulastele kaotati lõpuga 83:85. Hea mäng, kuid valus kaotus.

Mõlema meeskonna probleemid on samuti erinevat laadi: Kui Raplat vaevavad pigem orkestreerimist vajavad ebakõlad - meeskondlik kaitsemäng, kokkulepitud asjade pojitseerimine väljakule ning pingimeeste panus, siis Pärnu seisab kahetusväärselt raskema küna ees - neil on välja panna vaid kuus-seitse mängumeest, mis tähendab, et selliste jõududega kaugele ei sõua, piltlikult öeldes vaid Sindi paisuni. Pärnul on probleem.

Ka Heiko Rannulal, Pärnu Sadama juhendajal oli Aivar Kuusmaaga sarnaselt probleem sellega, et meeskonnatöös asjad veel ei toiminud - nii kaitses kui rünnakul. Niisamuti võib Pärnu kurta lauavõistluse üle. Lahkunud on niisiis Järveläinen, aga ka katsejala olnud Cory Abercrombie ja asemele pole tulnud veel kedagi. On noorte meeste "kristlik ühing", kel võimalus end tõestada.

Kuid Pärnu jõudu korvi all jääb selgelt väheks. Rain Raadik üksi ei jõua Artinot, Myersit ja Kajupanka pidurdada. Olid eelmainitud kitsaskohad Pärnul ja uued tulid juurde. Ent see on kõigest mäng ja võibolla on kusagil veel mõni mängija, kes sobib Pärnu särki kandma - olgu kodu- või välismaal.

Samas on Pärnul selliseid mehi nagu Silver Leppik, Robert Valge ja Andrew Warren (seni KMLis keskm. 24p), kes tulistavad heal päeval kolmepeale 60 punkti ning ka võitlejaid leidub (Hämarsalu, Raadik, Niits, Käbin).

AVISe punasärkide poolel on täna sünnipäev Sven Kaldrel (24a), kes mäng-mängult on aina paremini endise koduklubi joonisesse sulandumas. Eks kodumaised mängijad peavadki moodustama teatud mõttes klubi moraalse selgroo, nii on eriti oluline Kaldre-Paasoja-Kajupanga-Voolaiu ning Saare hea minek, üksteisemõistmine ja emotsionaalselt hea toonus. On ju tänavused mängud näidanud, et ole sa kui hästi komplekteeritud tahes, tasuta ei saa tänavu KMLis midagi.

Ilmselge soosik on ses mängus Rapla. Aga kui neil mingil põhjusel asjad ei õnnestu ja Pärnu hästi minema saab, võib kõike juhtuda.