Võitjate resultatiivseim oli 21 punktiga Damarcus Harrison, Janar Talts kogus 13 punkti ja 10 lauapalli. TalTechi liidrid olid vastavalt 21 ja 19 punktiga Toomas Raadik ja Jaan Puidet.

Kalevi peatreeneri Martin Müürsepa intervjuu:

Kalev/TLÜ jaoks oli võit väga väärtuslik, sest see hoiab nende lootusi play-off kohast õhus: kaheksanda ehk viimase play-off koha peale käib praegu kibe võitlus Rapla Avis Utilitase, Kalev/TLÜ ja Pärnu Sadama vahel, kusjuures üks mäng enne põhiturniiri lõppu on kõigil kirjas 12 võitu ja 15 kaotust. Sealjuures lähevad Pärnu ja Kalev viimases voorus just nimelt omavahel vastamisi, samal ajal kui Rapla sõidab külla tabelis allpool asuvale Läti Ülikoolile.

Päris turvaliselt ei saa end tunda ka 13 võidu ja 13 kaotusega hetkel kuuendal kohal olev Tartu Ülikool, kes läheb oma kahes viimases matšis vastamisi Riia VEF-i ja Jurmalaga. Kui tartlased peaksid mõlemad mängud kaotama, lõpetaksid ka nemad hooaja 13 võidu ja 15 kaotusega, täpselt nagu ka Kalev/TLÜ ja Pärnu mängu võitja. Seega võib reaalne olla olukord, kus 13 võidu ja 15 kaotusega on põhihooaja lõpus koguni kolm klubi - lisaks Raplale veel üks kahest, kas Tartu või Jurmala ning üks kahest, kas Kalev/TLÜ või Pärnu. Sel juhul jääks üks 13 võiduga lõpetajatest play-off'ist välja, kusjuures paremusjärjestuse otsustavad sel puhul omavahelised mängud.

Tabeliseis:

Enne mängu:

Kalev/TLÜ (11-15) ja Taltech (15-11) pidasid tänavuse hooaja esimese omavahelise matši maha 8. detsembril. Kodumeeskond läks 19:17 juhtima, aga poolajaks oli TalTech 41:40 peal. Kalev/TLÜ jäi viimaseks neljandikuks 59:65 kaotusseisu, ent põnevust veel jagus. Kuigi TalTech pääses ligi kaks minutit hiljem kümne punktiga ette, suutsid võõrustajad vahet järk-järgult vähendada ning 51 sekundit enne lõpuvilet oli nende jaoks kaotusseis 74:78. Rünnakul mitmel korral ebaõnnestuti, kuid lõpuks teenis Karl-Johan Lips vabavisked ja realiseeris mõlemad, vähendades vahe 19 sekundit enne lõppu kolmele silmale. TalTech-i poolelt tõi Toomas Raadik kiired kaks punkti ning Kalev/TLÜ enam vastata ei suutnud. Gregor Arbet kerkis võitjate parimaks 22 punktiga, praeguseks meeskonnast lahkunud Bamba Fall tõi Kalev/TLÜ-le 24 punkti ja 11 lauapalli, kirjutab basket.ee.

TalTech-il on lisaks Kalev/TLÜ-le jäänud mängida veel BC Valga-Valka/Maks&Moorits (7-20) meeskonnaga. Põhiturniiri neljas koht on TalTech-i jaoks läinud, sest BK Ogrega (17-10) on teoreetiliselt küll võimalik veel samale pulgale jõuda, aga määravaks saavad taas omavahelised mängud, mis on 1-1, kuid punktide osas on Ogre kolmega peal. Pääsu poolfinaali silmas pidades peab TalTech igal juhul viienda koha säilitama, sest vastasel juhul tuleb vastamisi minna BC Kalev/Cramo, Riia VEF-i või BK Ventspilsiga.

Kalev/TLÜ vajab samuti hädasti võitu, et taas esikaheksasse tõusta, kuhu hooaja algul kuuluti. Kui TalTech seljatatakse, püütakse kinni Rapla Avis Utilitas (12-15) - mõlemal meeskonnal 12 võitu, põhiturniiri omavahelised mängud 1-1, aga punktide osas Kalev/TLÜ 15 silmaga peal. Kaugeltki sellega pole eesmärk play-offi jõuda saavutatud, sest 24. märtsil ootab ees hooaja võtmemäng Pärnu Sadama (12-15) vastu. Kalev/TLÜ vähemalt kuue punkti suuruse võidu korral saavad nemad play-offi. Kui aga Rapla peaks samal päeval Läti Ülikooli (9-17) alistama, siis Pärnul enam esikaheksasse asja pole, sest mõlemad mängud Rapla vastu on kaotatud. Nii on Kalev/TLÜ-l ruumi TalTech-i vastu libastumiseks, kuid sel juhul tuleb neil loota Läti Ülikooli peale.

Toomas Raadik on toonud TalTech-i kasuks keskmiselt 17,4 ning Jaan Puidet 13,1 punkti. Puidet on kätte saanud ka 7,0 lauapalli, Levi Martin Giese'il on neid 6,5. Kalev/TLÜ suurimad skooritegijad on Ronald Eric McGhee Jr 16,1 ja Damarcus Jamaal Harrison 12,0 punktiga. Karl-Johan Lips on võtnud 8,0 ning Janar Talts 5,7 lauapalli.