Tasavägist heitlust jagus kolmanda veerandaja keskpaigani. Kohtumise 26. minuti alguses oli seis Tartu poolt vaadates 47:49. Sealt edasi võttis Eesti meisterklubi oma. Veerandaja lõpuks kasvas vahe 10-le punktile ja kohtumise lõpuks 25-le punktile.

Kalevi resultatiivseim 18 punktiga Reggie Lynch, tema arvele kogunes ka 8 lauapalli. Chavaughn Lewis lisas 14, Tanel Kurbas 13, Maksim Salaš 12 ja Kristjan Kitsing 11 punkti.

Tartu poolel oli 26 punktiga üleplatsimees Kregor Hermet, Arnas Velicka lisas 14 punkti.

Kui Kalev/Cramo poolel ei teinud kaasa põhimängujuht Branko Mirkovic ja suurim korvialune jõud Arnett Moultrie, siis Tartul oli puudu samuti kaks meest. Puudusid tiimi kaks paremat lauavõitlejat Julius Kazakauskas ning Tautvydas Šlezas.

Korduskohtumine peetakse teisipäeval, 2. aprillil Tallinnas, Kalevi spordihallis.

Eelinfo:

Kalevlased olid alles neljapäeval VTB Ühisliigas võistlustules, kui võõrsil kohtuti Zielona Gora Stelmeti vastu ja teeniti kindel 117:100 võit. Seejuures visati poolajaks 69 punkti. Koduses liigas kogunes hooaja peale vaid kolm kaotust: kaks Riia VEF-ilt ja viimati BK Ventspilsilt. Põhiturniiril Tartule kummaski mängus võimalust ei antud ja kirja saadi 77:58 ning 104:71 võidud, vahendab Basket.ee.

Tartul õnnestus välja võidelda põhiturniiri kuues koht, tabelisse kogunes võite ja kaotuseid võrdselt 14. Kui vahepeal oli koht play-offis juba üpris kindel, siis viimastes kohtumistes sattus see mõneti küsimärgi alla. 9. märtsil ei saadud koduplatsil vastu Pärnu Sadamale ning kaotati 52:68. Veel tunnistati BC Valga-Valka/Maks&Moorits meeskonna nappi 72:71 paremust ja hooaja eelviimases mängus häviti võõrsil Riia VEF-ile koguni 41:99. Sellest hoolimata suudeti aga päev hiljem end kokku võtta ja hõreda koosseisu kiuste Betsafe Jurmala üle 95:89 võit võtta.

Arnas Velicka on Tartu kasuks visanud keskmiselt 19,2 punkti. Kregor Hermet järgneb 15,9 ning Julius Kazakauskas 14,8 punktiga. Hiljutistest mängudest vigastuse tõttu eemale jäänud Tautvydas Šlezas on võtnud tiimi parimana 9,4 lauapalli, Kazakauskasel on neid 8,5 mängu kohta.

Kalev/Cramo parimad skooritegijad on ameeriklastest keskmängijad Arnett Moultrie ja Reggie Lynch, kes toonud vastavalt 13,9 ning 13,1 punkti. Kumbi on kätte saanud ka vastavalt 5,6 ja 5,8 lauapalli.