Poolfinaalis Tartu Ülikooli üllatanud Rapla alustas suurepäraselt ning pääses juhtima 8:5 ja 12:9. Avaveerand kuulus lauavõitlust domineerinud külalistele 16:14. Teine veerandaeg jätkus Rapla domineerimisel ning mitmel korral oli nende eduseis 5-6 punkti, kuid poolajavileks vähendas Kalev kaotusnumbrid 30:32-le.

Kolmandat veerandit alustas Kalev 6:0 spurdiga, ent Rapla vastas koheselt samaga. Otsustav pööre tuli neljandiku teisel poolel, kui külaliste 40:38 eduseisult tegi Kalev 14:0 vahespurdi ja asus viimase veerandi alguseks juhtima 54:41.

Neljanda veerandi alguses jõudis Rapla korraks veel kaheksa punkti kaugusele (46:54), ent siis tabas Branko Mirkovic kaks kaugviset ja lähiviske järjest ning vahe kärises 62:47-le. Sellega oli finaali avavaatuse saatus ka otsustatud.

Varrak kiitis teist poolaega

"Teisel poolajal mitte ühtegi etteheidet meestele," sõnas võitjameeskonna peatreener Alar Varrak. "Avaveerandil kaotasime lauavõitluse ulmeliselt ja tegime pallikaotusi. Saime need asjad kontrolli alla ja siis hakkasime juba korvpalli mängima. Pikk maa on veel minna, peame olema valmis. Pühapäeval tuleb täiesti teistsugune mäng."

Kalevi suurimad korvikütid oli lõpuveerandi kangelane Mirkovic ja ridamisi uhkesid pealtpanekuid pakkunud Cedric Simmons võrdselt 14 punktiga. Kaksikduublini jõudnud Simmons võttis ka 10 lauapalli. Teisel poolajal hea mängu teinud Sten-Timmu Sokk jõudis lõpuks 10 punkti, kuue resultatiivse söödu ja viie lauapallini.

Rapla tulemuslikumana viskas seitsmest kolmesest kolm tabanud Sven Kaldre 11 punkti. Kolmanda veerandi keskel vigastuse tõttu platsi kõrvale jäänud, kuid lõpuveerandil uuesti mängu sekkunud Domen Bratoz tõi võrdselt Rasham Suarezile 10 punkti.

Kuusmaa: mäng kestab ikkagi 40 minutit

Lauavõitlus jäi lõpuks viiki 44:44, kuigi ründelauad olid Rapla kasuks 16:8. Kui Kalevi visketabavus mängust oli 46%, siis Raplal langes see lõpusireeniks kõigest 29-le.

"Esimene poolaeg oli hea, aga mäng kestab ikkagi 40 minutit. Ma kartsin, et nad hakkavad väga agressiivselt peale tulema ja see ka juhtus," sõnas Rapla juhendaja Aivar Kuusmaa. "Mingi hetk lasime neil edu sisse, üritasime küll maa-ala kaitsega tagasi tulla, aga Mirkovici kaks kolmest tulid vastu. Mirkovic ja Simmons lollitasid meid täna hästi. Ma ei taha oma mängijatele etteheiteid teha, aga natuke mõned mängijad kukkusid ansamblist ära."

Nelja võiduni peetava finaalseeria teine mäng peetakse pühapäeval taas Kalevi koduväljakul.