Mängu põhiliseks jututeemaks oli mõistagi Läti korvpallilegendi Kaspars Kambala platsile naasmine - 40-aastane skandaalse minevikuga Kambala tuli ja tegi väidetavalt oma karjääri viimase mängu. Vahepeal ka poksimisega tegelenud Kambala platsile panemine oli mõistagi Jurmala tiimi nipsakas vastus kahe meeskonna eelmisel omavahelisel kohtumisel toimunule, kus Kalev/Cramo tagamees Chavaughn Lewis kohe matši alguses vastasmängija Ugis Pinete peale vihaseks sai ning talle rusikaga näkku äsas. Lewis sai olukorra järel vaid kolmemängulise karistuse ning pääses rahatrahvist sootuks, kuna Eesti ja Läti korvpalliliidud ei suutnud summas kokkuleppele jõuda.

Kuigi Lewis oli oma karistuse ära kandnud, ei soovinud Kalev/Cramo teda seekord Jurmalasse kaasa võtta, et mitte lätlaste provokatsiooniga kaasa minna: mängu eel reklaamiti Lätis seda kohtumist muuhulgas videoklipiga, kus Kambala endale poksikindaid kätte tõmbas. Tegelikkuses aga möödus kõik rahumeelselt.

Kui mõni korvpallisõber ehk arvas, et 40-aastane ja 120-kilone Kambala on rohkem maskoti rollis, siis tegelikult oli kalevlastel temaga tükk tegemist - 17 viskest 7 tabanud Kambala kogus lõpuks 19 minutiga 20 punkti, 6 lauapalli ning langes viimastel minutitel viie veaga pingile. Mängu järel pidas Kambala rohkearvulisele publikule kõne, võttis vastu tänumeeneid, võttis jalast korvpalliketsid ning riputas need sümboolselt varna.

Kalevi poolelt oli resultatiivseim 16 silma kogunud Janari Jõesaar, Branko Mirković lisas 13 ning Kristjan Kitsing, Maksim Salaš ja Reggie Lynch kõik 10 punkti.

Video üleplatsimeheks kerkinud Kambala tipphetkedest:


Tabeliseis:

Jurmala Betsafe - BC Kalev/Cramo
23.01.2019, kell 19:00, Jurmala, Jurmalas valsts gimnazijas sporta zale

27. detsembril toimunud esimene omavaheline mäng Kalev/Cramo (14-2) ja Jurmala (10-10) vahel kujunes äärmiselt tuliseks lahinguks. Kohumisest oli vaid kaks minutit mängitud, kui külaliste tagamees Ugis Pinete ja kalevlaste Chavaughn Lewis enam ühele platsile ära ei mahtunud ning viimane lõi lätlasel nina veriseks. Lewis eemaldati ning sama olukorra jätkuks väljakule tormanud Karlis Lasmanis pidi samuti duširuumi poole minema, ilma et oleks ainsatki mänguminutit kirja saanud.

Pingelise kohtumise lõpuks oli Jurmalal kasutada vaid viis meest ning mitmete tehniliste ja diskvalifitseerivate vigade tõttu pidi nende peatreener Martinš Gulbis vastavalt reeglitele samuti lahkuma. Kalevlased said kokkuvõttes 103:84 võidu kätte. Arnett Moultrie tõi 26 punkti ja 9 lauapalli, Jurmala eest viskas Edgars Jeromanovs 19 silma.

Kolmemänguline karistus on nüüdseks Lewisel kantud ja ameeriklane saab taas omasid koduses liigas aidata, kirjutab basket.ee.

Jurmala ridades on täna Kalev/Cramo vastu platsile jooksmas ja seejärel väidetavalt korvpallile lõplikult joone alla tõmbav 40-aastane endine Läti koondislane Kaspars Kambala. Just Kambala ootamatu liitumine Jurmalaga on tõstatanud küsimuse kättemaksust. Kambala on teada-tuntud pahapoiss, kes vajadusel risti ette ei löö. Lisaks on vahepeal liitunud Jurmala meeskonnaga seni Valga-Valkas pallinud Carl Anthony Montgomery.

Kalev/Cramo parimatena on Arnett Moultrie ja Chavaughn Lewis visanud keskmiselt 15,0 ja 13,0 punkt. 5,6 lauapalli mängu kohta on Reggie Lynchi nimel, Moultriel on neid 5,4.

Jurmala poolelt on Kristaps Mediss toonud keskmiselt 12,1 ja Edgars Jeromanovs 11,4 punkti. Lauris Blaus on võtnud 6,3 ja Karlis Lasmanis 4,1 lauapalli mängu kohta.