Avapoolaja järel oli seis Sõle spordihoones veel 48:42 Kalevi kasuks. Brandis Raley-Ross oli kodumeeskonnale selleks hetkeks toonud 14 punkti. Teisel poolajal jäi ameeriklane aga vaid kuue punkti peale, mis oli Rapla eestlastest mängijatest parimana 14 silma toonud ja 5 resultatiivset söötu jaganud Saimon Suti sõnul üks tähtsamaid võidu võtmeid. Rapla parimana kogus Mario Ihring 31 punkti, 6 lauapalli ja 8 korvisöötu. Neist koguni 14 punkti viskas Ihring viimasel veerandajal.

Ihring tabas viskeid väljakult 68%-liselt (11/16), neist kaheseid 4/7 ja kolmeseid 7/9. Korralikku tabavust (10/15, kahesed 8/13, kolmesed 2/2) näitas ka Al-Wajid Aminu, kes sai kirja 25 punkti ja 8 lauapalli. 16 punkti lisas Roberts Freimanis.

Ross oli Kalevi parim 20 punkti (visked väljakult 8/16, kahesed 7/11, kolmesed 1/5) ja 5 lauapalliga. Siim-Markus Post lisas 18 silma, Emmanuel Wembi arvele kogunes 14 punkti ja 7 lauapalli.

Rapla sai mängu jooksma pärast 3.10 enne kolmanda veerandaja lõppu võetud time-out'i, kui Kalev juhtis 62:54. Sellele järgnes Rapla 7:0 spurt, mis lõppes 34 sekundit enne veerandaja lõppu seisul 64:61. Al-Wajid Aminu kolmene viigistas 64:64. Enne viimast perioodi tabas Post kaks vabaviset seisuks 66:64.

Neljanda veerandi keskel pärast viigiseisu 74:74 tabasid Ihring ja Roberts Freimanis kolmesed ning Sutt veel sammudelt viske korvi alt, misjärel oli seis juba Rapla kasuks 82:74. Ihring sopsas veel ühe kolmese 1.26 enne mängu lõppu, tehes seisuks 85:77. Ron Pehka kolmene vähendas 1.14 enne lõppu kodumeeskonna kaotusseisu 80:85-le.

Kalevile pakuti lõpuminutitel lootust tagasitulekuks, kuid Siim-Markus Post eksis 17 sekundit enne lõppu kahel korral järjest lähiviskel. Sven Kaldre viskas järgmisel sekundil kahest vabaviskest sisse vaid esimese ning vasturünnakul vähendas Post kolmesest kaotusseisu 83:86-le. Rapla rünnkaul tegi Emmanuel Wembi ebasportliku vea Suttile, kes tegi vabavisetest 88:83. Lõppskoori vormistas Freimanise vabavise kaks sekundit enne lõppu, mille järel Kalevi juhendaja Kalle Klandorf veel aja maha võttis. Mängu viimaseks soorituseks jäi Karl-Johan Lipsi ebaõnnestunud kahepunktivise lõpukella kõlades.
Küsimusele, mis peale kolmanda veerandaja time-outi Rapla mängus muutus, vastas Sutt: "Panime kaitses kõvasti juurde. Mängisime Rossi vastu agressiivselt, teadsime, et talle agressiivne tagaajamine ei meeldi. Rünnakul oli natuke õnne, Mario pani paar rasket viset ära. Aga lõpuks tuli see ikkagi kaitse pealt."

Vaata Suti intervjuud!

Rapla mängis kohtumise ära vaid seitsme mehega. Sutt tunnistas, et kumm on päris tühi. "Õnneks on paar päeva pausi, aga mina väga palju puhata ei saa. Teised saavad natuke rohkem hinge tõmmata," lausus koondisega liituv Sutt.

Raplale oli see viie kaotuse kõrvale kuues võit, Kalev/TLÜ-le kahe võidu kõrvale kaheksas kaotus.

Tabeliseis: