Tallinna Kalev / TLÜ meeskonna omaniku Sten-Erik Jantsoni sõnul avalikustatakse lahkujad pärast eeloleval nädalavahetusel Rakveres toimuvat karikavõistluste nelja tugevama finaalturniiri. Äsja värvatud mängijad, ei saa selles sarjas meeskonda aidata.

Eile sai teatavaks, et väikse Kaleviga liitub varemgi Eestis mänginud serblasest tagamees Edi Sinadinovic. Kuus-seitse aastat tagasi pallis ta Valga meeskonnas, näidates seal soliidseid numbreid. 32-aastane mängujuht on karjääri jooksul pallinud väga paljudes liigades. Pikemalt pole ta kuhugi pidama jäänud.

Tagaliini tuuakse tugevdama ka 191 cm pikkune Parker van Dyke. Ameeriklane mängis üliõpilaskorvpalli oma kodukohas Utah ülikoolis. Parimaid numbreid näitas ta selle sarjas viimseks jäänud hooajal 2018/19, kui kogus keskmiselt 24 minutiga 8,5 punkti ja 1,7 söötu. Tema kolmepunkti visete protsent oli sel aastal koguni 40,9.

Tänavu kevadel liitus van Dyke Mehhiko liigas Tijuana meeskonnaga. Klubi kodulehe andmetel tegutseb 26-aastane ameeriklane mängujuhi positsioonil. Mehhikos jõudis ta osaleda kolmes kohtumises.

Värsket jõudu on oodata ka korvi alla. Uus-Meremaalt pärit 211 cm pikkune Sam Timmins mängis neljal viimasel aastal korvpalli USA üliõpilasliigas NCAA Washington Huskies meeskonnas. Tema roll polnud seal küll ülemäära suur. Mullu sai ta platsile keskmiselt kaheksaks minutiks, kogudes selle ajaga kaks punkti ja 1,4 lauapalli.

Tänavu pole Timmins ametlikult veel üheski meeskonnas mänginud.

Kuid kes Tallinna Kalevist lahkuvad? Üks kindel mineja peaks olema meeskonna skooriliider Brandis Raley-Ross, keda ootavad uued väljakutsed Aasias. Tema poolel hooaja pealt lahkumine oli teada juba Eestisse saabudes.

Võimalik, et Raley-Ross ongi ainus tagaliinist mineja. Küsimärgid on Siim-Markus Posti kohal, kes pole põlvevigastuse tõttu saanud detsembris meeskonda aidata. Kuuldavasti pole lootust teda väljakul näha ka jaanuaris. Nii võibki üks kahest mängujuhist saada lihtsalt Posti koha täitjaks.

Korvi all on viimasel ajal kesiseks jäänud Emmanuel Wembi. Kuuldavasti segab hooaja alguses hea mulje jätnud meest põlvevigastus. Kas lahkub tema või Jeremy McLaughlin, saab selgeks järgmisel nädalal.

Korvpalli meistriliigas on Tallinna Kalevil kirjas 2 võitu ja 12 kaotust, mis annab viimase koha. Lähimad konkurendid asuvad kolme võidu kaugusel.