Laupäeval Pärnu Sadamale üllatuslikult kaotanud VEF juhtis Rapla vastu poolteist minutit enne lõppu vaid punktiga (67:66), ent siis tabas Lester Medford kahepunktiviske ja Xavier Raynard Thames realiseeris neli vabaviset.

Thames oli võitjate resultatiivseim 22 punktiga. Rapla suurim korvikütt oli Devaugntah Williams 24 silmaga, Rait-Riivo Laane kogus 9 punkti ja 8 tulemuslikku söötu, Indrek Kajupank 9 punkti ja 7 lauapalli.

VEF jätkab 20 võidu ja kahe kaotusega teisel kohal, Rapla (12-10) on viies.

Mängu käik

Kohtumine algas tasavägiselt ning viie ja poole minuti möödudes oli seis 14:14. VEF tegi edasi Janis Blumsi juhtimisel 13:0 spurdi ja avaveerandi lõppedes oli külaliste eduseis kümne punkti suurune. Viis minutit pärast teise veerandaja algust polnud endiselt VEF-i edu kahanenud, kuid Devaugntah Williamsi ja Gregor Ilvese abiga jõudis Rapla seitsme punkti kaugusele ning pärast Paulius Žalyse vabaviskeid lõppes poolaeg 37:43 kodumeeskonna poolt vaadatuna.

Kolmanda veerandaja esimeses pooles jõudsid võõrustajad mitmel korral kuue punkti kaugusele ja Rait-Riivo Laane lähiviskest oli peagi vahe neljapunktiline. Williams vähendas kaotusseisu ka 49:51 peale, aga Läti klubi 6:2 spurdi toel algas viimane neljandik seisult 51:57. Kuigi Arturs Kurucs viis omad ka 59:51 juhtima, polnud Rapla kaugeltki veel alla andnud ning Williamsi, Laane ja Ilvese kaugvisete toel oli 5.13 enne lõppu seis 60:64. Williamsi ja Žalyse korvidest jõuti kahel korral ühe viske kaugusele ning Laane vabavisetest oli 1.22 enne lõpuvilet Rapla kaotusseis 66:67.

Lester Medford tabas siiski lähiviske vastu ja Xavier Raynard Thames realiseeris kaks vabaviset. Nii oli Rapla jäänud jällegi viie punktiga kaotusseisu ja Indrek Kajupanga ning Ilvese kaugvisked vajalikel hetkedel ei tabanud. Mängu üritati veel vigade tegemisega päästa, aga Thames tabas veelgi kaks vabaviset ja VEF sai kokkuvõttes seitsmepunktilise võidu kirja.

Visketabavus oli mõlemal meeskonnal 40%, lauavõitluse võitis Rapla 38:36 (ründelaud VEF-ile 11:10). Korvisööte andis Rapla rohkem 20:15 ja pallikaotuseid kogunes neil samuti rohkem 14:10.

Hooaja esimese omavahelise mängu oli võitnud VEF 91:85.