"Tartu suutis neljandal veerandil tormamise ära lõpetada ja külma pead hoida. Kalev püüdis oma relvaga edasi panna, aga Tartu tuli olukorrast paremini välja. Rockil olid algul kaitses suured probleemid, rünnak ei tulnud ka seetõttu järele, aga koosseisu muudatustega saadi rütm kätte ja lõpus oli juba kontroll Rocki käes. Üldiselt oli tüüpiline finaalmäng," ütles Vene tänase mängu kokkuvõtteks.

Mis otsustasid tänase mängu saatuse?

"Tartu ei kaotanud lauavõitlust (võitis 36:34), külma pead säilitati rohkem, rahulikult mängiti viskekohad välja ja ei tehtud rumalusi. Esimesel poolajal Rocki kolmesed seitsmest null, teisel poolajal visati kuus sisse, samas Kalev sai vaid kaks juurde. See oli üsna otsustav (Kolmesed mängu lõpuks Rockil 19st 6, Kalev 32st 6)."

Mida oodata kolmapäevaselt neljandalt mängult? Millist mõju tänane mäng sellele avaldab?

"Tänane mäng tähendab, et Kalevi treeneritel on nüüd kaks päeva aega, et pead murda. Pärast esimest mängu oli vaja Tartul midagi muuta, nüüd on Kalevi kord. Neil sai ilus võiduseeria otsa ja nüüd tuleb leida sisemist ressurssi, et mängu tagasi saada. Rock on end kahes viimases mängus leidnud, aga seeria neljas mäng tuleb ka neile raske.

Kuna Rock mängib taas kodus ja Kalev teab, et neil on koduväljakueelis säilinud, siis see võib Tartut rohkem motiveerida ja Cramot kergemale teele lasta. Samas on Kalevi treeneritel eelmine finaal meeles (kaotati eduseisust 1:4) ja nad püüavad sellist ärakukkumist vältida.

Neljandas mängus tuleb mõlemal meeskonnal sisemisi ressursse leida ka pingi pealt. Täna oli juba näha, et osad mehed olid vahepeal täitsa läbi. Väsimusega tulevad ka rumalad eksimused. Just nende meeste osakaal, kes on seni vähem mänginud, hakkab nüüd finaalseerias kindlasti tõusma."

Kummale peatreenerile kuulub senises seerias teie eelistus?

"Kalev juhib 2:1, seega Varrak. Aga täna oli parem Kullamäe."